1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansından bu yana, her yıl 5 Haziran tarihinde, çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık yaratılması ve eylemde bulunulması amacıyla kutlanıyor.

Yalnızca birkaç önlemle, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak hepimizin elinde diyen Haşimoğlu Çevre Entegre Atık Yönetimi A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Çiçek 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile ilgili şunları söyledi; “Gerçekleştirdiğimiz etkinlikler bugünün anlam ve önemini kavratmak, çevre duyarlılığına dikkat çekmek için yapıyoruz. Dünyayı yaşanabilir hale getirmek için herkesin bilinçli ve duyarlı olması gerekiyor, bizde bunu geleceğimiz olan gençlerimize aktarmaya çalışıyoruz. Etkinliğimiz de oldukça renkli geçti. Bu güne özel Mardin Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet tesisimizi ziyaret ettiler, nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

45 milyon liralık yatırım

Yaklaşık 45 milyon lira maliyetle kurulan Haşimoğlu Atık Entegre AŞ’ye ait Geri Dönüşüm ve Atık Entegre Tesisinde ayda yaklaşık 20 bin ton atığın geri dönüşüme kazandırılması sağlanıyor. Sıfır atık vizyonu ile hareket edilen tesis içerisinde mesire alanı, hayvanat bahçesi, botanik bahçesi ve atık müzesi ile dikkatleri üzerine çekiyor.