Entegre bir müşavirlik ve danışmanlık firması olduklarını belirten Abdulkadir Dedeoğlu, "Bize gelen yatırımcı hangi sektörde yatırım yapmak istiyorsa şirketin kuruluşundan imalatına, yararlanabileceği devlet desteklerine kadar her çalışmayı yapıyoruz. KOBİ'ler için verilen KOSGEB destekleri, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası Türkiye temsilcilikleri ve Türkiye Kalkınma Bankası gibi kuruluşların desteklerinden de haberdar ediyoruz. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve Tarım Kırsal Kalkınma Ajansı'nın destekleri konusunda da firmalara danışmanlık hizmeti sağlıyoruz ve firmaları bu konuda bilgilendiriyor ve yönlendiriyoruz."

Proje vermekle iş bitmiyor

Dedeoğlu,"Kalkınma ajanslarına başvurularda hazırlanan proje çok önemlidir. Her durumda onaylanması kesin gözüyle bakılan bazı projeler hazırlayan müşavir veya danışmanlık firmasının hataları nedeniyle reddedilebiliyor. Bu da yatırımcıyı psikolojik yönden olumsuz etkiliyor. AKD Müşavirlik olarak gerek yatırımcısının gerekse ajansın arasında bir köprü oluşturarak sıfır hata mantığıyla çalışıyoruz.”



AKD’yi yurt çapında hizmet verecek bir yapıya dönüştürüyor... 

Abdulkadir Dedeoğlu aynı zamanda Türkiye’deki bazı kamu kurum ve kuruluşlarında, özel şirketlerde, üniversitelerde, ticaret ve sanayi odalarında, kalkınma ajanslarında, deneyimini, bilgilerini ve tecrübelerini insanlara aktarmak, faydalı ve yararlı olmak amacıyla eğitimler de veriyor. Dedeoğlu hedeflerini ise şu şekilde özetliyor;“AKD’yi öncelikle kendi ilinde geliştirdik. Ardından çevre ve bölge illerinde de yapılanmasını sağladık. Sonra da büyük şehirlerde yapılanma faaliyetlerine başladık. Önümüzdeki yıllarda büyük şehirlerde de irtibat büroları, ofisler, temsilcilikler açarak faaliyet ve hizmetlerimize devam edeceğiz.”