Geçtiğimiz hafta düzenlenen RT Türkiye Fuarı’nda görüşlerini aldığımız, yalıtımlı panel sektörünün önemli oyuncularından Kingspan İzopoli’nin kurucu ortağı Dr. Suat Kıroğlu, birlik beraberliğin önemine değindi.

1 Kasım seçim sonuçlarının iş dünyasına yansımalarını değerlendirir misiniz?

Seçim sonuçları Türkiye iş dünyasına önemli bir rahatlama getirdi. Bu rahatlamanın sürdürülebilmesi için birlik ve beraberlik çok önemli. Eğer önümüzdeki seçimsiz geçmesini temenni ettiğimiz 4 yılda birlik beraberliğimizi sağlarsak, terör illetinden kurtulmayı başarabilirsek önümüzün oldukça açık olduğunu ve Türkiye’nin belirlediği 2023 hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atmış olacağımızı düşünüyorum. Ama tersi bir durum oluşursa bu hedefleri gerçekleştiremeyeceğimiz gibi bir bu kadar da geri gideriz.

Bizim ülke olarak, ne yazık ki yüksek teknolojili, katma değerli üretimimiz, ihracatımız istediğimiz seviyede değil. Bu nedenle, ülke olarak en önemli değerimiz olan birlik ve beraberliği güçlendirerek hedeflerimize ulaşabiliriz.

Yeni sektörlerde de yatırımlarınız devam ediyor? Bu çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Kingspan İzopoli bildiğiniz gibi yalıtımlı panel sektörünün önemli oyuncularından biri konumunda. Üretimimizin yarısını 40’tan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Alev almayan yalıtımlı panel sektöründeki uzmanlığımızın yanında Adana‘daki fabrikamızda, soğuk hava deposu ve yangın kapıları üretimi de gerçekleştiriyoruz. Yeni yatırımlarla emniyet kapıları ve panjurları sektöründe de iddialı hale geliyoruz. Yunanistan’ın köklü emniyet panjurları ve kapıları üreticisi Kollias’ı satın aldık ve bu alanda yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Emniyet panjurları ve kapıları sektöründe rüzgar gibi çevresel faktörlere karşı dayanıklı çözümler sunan ürünlerin know-how’ına sahip oluşumuz bizi bu sektörde de tercih edilen bir şirket kılıyor.

Türkiye için zorlu geçen 2015 yılını şirketiniz nasıl geçirdi?

Biz 2015 yılında beklentilerimizin yüzde 20 üzerinde bir rakama ulaştık. Bu başarıda Orta Asya ve Afrika kıtasında verdiğimiz ticari savaşlar önemli rol oynadı. Özellikle Afrika kıtasında her geçen gün artan bir ticaret hacmine sahibiz.

KİNGSPAN İZOPOLİ DUBAİ TESİSLERİNİN TEMELİNİ ATTI

Biz sürekli yatırımlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Dubai’de temelini attığımız yeni tesisimiz 2017 başında üretime başlayacak. Türkiye’den özellikle Ortadoğu’ya giden ürünlerde uygulanan gümrük vergileri nedeniyle rekabet koşulları zorlaşıyor. Dubai tesisimizle birlikte Ortadoğu pazarında var olan hâkimiyetimizi arttıracağımızı düşünüyoruz.