Bugün Türkiye’de birden fazla sektörde EDI alanında lider konumunda olan Map Elektronik Ticaret AR-GE yatırımlarına önem veriyor.Günümüzde hızla gelişen teknolojide, bilginin güvenliği kadar güvenilirliğinin de önemli olduğunun altını çizen MAP Elektronik Ticaret Genel Müdürü Hakan Tuncel, “Bilginin kaynağından hedefine zamanında ve bozulmadan iletilmesi, üstelik bunun her seferinde hatasız yapılabilmesi, performansımızı ve karlılığımızı artırır ve maliyetlerimizi düşürür.” dedi.

MAP Elektronik Ticaret’in kuruluş öyküsünden bahsedebilir misiniz?
Şirketimiz 1997 yılında General Electric Information Systems ortaklığı ile Tradanet ismiyle kurulup 2004 yılında isim değişikliğine giderek MAP Elektronik Ticaret A.Ş. adını almıştır. Şirketin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün de kurucusu ve halen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten Dr. Erkut Yücaoğlu’dur.

Hizmetleriniz nelerdir ve kimler faydalanabilirler?
Map Elektronik Ticaret olarak B2B veri entegrasyonu için gerekli danışmanlık, altyapı işletme hizmetleri sunuyoruz. Yani bir firmanın sistemlerinde bulunan dokümanların (sipariş, irsaliye, stok raporu, fatura) başka bir firmanın sistemlerine otomatik ve denetlenebilir şekilde taşınmasını sağlıyoruz. Böylece doğru malzemenin, doğru zamanda, doğru yere, istenilen kalitede ve istenilen fiyatla teslimine katkıda bulunup karlılığımızı arttırarak maliyetlerimizi düşürmüş oluyoruz.

"Iso 27001 bilgi güvenliği sertifikasına sahibiz"
Tüm ürün ve servislerimizi Türkiye içinde kurulu veri merkezlerimizde, kendi personelimiz ile sağlamaktayız. ISO 27001 Bilgi Güvenliği sertifikası sahibiyiz. Bilginin güvenli ve güvenilir kalması için hem sistemlerimizi hem de teknik kadromuzu sürekli geliştiriyoruz. Ayrıca yönetimli servisler ve yerinde özel çözümler geliştirebilme uzmanlığı ve deneyimi sayesinde Katma Değerli Ağımızda yerli ve yabancı bini aşkın kuruluşa hizmet veriyoruz. Her bir müşterimizin ihtiyaçlarına en uygun çözümü tasarlayıp sunuyoruz.

"Dünya devi binden fazla firmaya destek veriyoruz"
MAP olarak aslında birçok sektörde uygulaması olan çözümler sunmaktayız. Otomotiv, perakende ve lojistik başta olmak üzere tekstil, finans, savunma sanayi sektörlerinde birçoğu dünya devi sayılacak binden fazla firmaya hizmet vermekteyiz.

Prensip olarak bizim daimi önceliğimiz Elektronik Veri Değişimi uygulamalarının (EDIElektronic Data Interchange) yaygınlaştırılması ve dolayısı ile Türkiye’de faaliyet gösteren kuruluşların uluslararası rekabet gücünün artmasına katkıda bulunmaktır. MAP olarak kullandığımız teknolojileri ve çözümleri sürekli olarak geliştirmekteyiz. Bu teknolojilerin ve yöntemlerin tüm sektörlerde kullanılır hale gelmesini hedefliyoruz.

TAM 12’DEN ÇÖZÜMLER

Bayi ve Satış Ağı Çözümleri
Firmaların bayilerinin ya da satış ekiplerinin sahada ürettikleri sipariş, irsaliye, fatura gibi dokümanların web ya da mobil cihazlar ile kayıt altına alınması, revize edilmesi, otomatik olarak merkeze veya muhataplarına iletilmesi gibi olanaklar sunuyor.

WEB-EDI Çözümleri

Şirketler arası dokümanların uluslararası standartlarda iletilmesini sağlamaktadır. Özellikle Perakende sektöründe MAP Web EDI çözümü aracılığıyla ticari ilişkilerini yürüten yüzlerce firma bulunmaktadır.

E-fatura Çözümleri
MAP Elektronik Ticaret veri değişimi tecrübesi ile e-fatura konusunda da iş ortaklarına çözüm ve danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Firmaların e-fatura entegrasyonlarını sağlayabileceği paket ve firmaya özel yazılımlar sunmaktadır.