Bu yılın 3. çeyrek sonu itibarıyla İstiklal ve Bağdat caddelerinde kira bedelleri bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 6.7 artış gösterdi. Bu iki caddede birincil kira arzında metrekare fiyat ortalaması 240 Euro oldu. Yüz metrekarelik bir mağazanın aylık kira bedeli 24 bin Euro’yu buldu.

YAYA TRAFİĞİNİN BAŞKENTİ İSTİKLAL

İstanbul'un yaya trafiğinin en fazla olduğu caddede perakendeci talebi sürekli olarak devam ediyor. Kısıtlı arz nedeniyle mevcut kiracılar devir bedeli talep ediyor. İstiklal Caddesi'nde kira bedellerinin gelecek yılda yükselmesi bekleniyor.


ANADOLU YAKASINDA BAĞDAT CADDESİ

Anadolu Yakası'nın en önemli merkezlerinden biri olan Bağdat Caddesi'nde pek çok kentsel dönüşüm projesi gerçekleşti. Yeni binaların perakende kullanımına uygun olması sektörün caddeye ilgisini artırıyor.


LÜKSÜN ADRESİ NİŞANTAŞI

Lüksün adresi olan Abdi İpekçi Caddesi, önemli markalara ev sahipliği yapmaya başladı. Teşvikiye, Rumeli ve Valikonağı Caddeleri, merkezi konumu ve yoğun yaya trafiği sebebiyle perakende sektörünün ilgisini çekiyor.


YÜKSELEN BÖLGE ALEMDAĞ CADDESİ

Alemdağ Caddesi, Ümraniye'de yaya trafiğinin yoğun olduğu bir bölümde yer alıyor. Bölgeye olan talebin 2015 yılında olumlu olması ve kira bedellerinin sabit kalması öngörülüyor.

KADIKÖY'ÜN  GÖZDESİ BAHARİYE CADDESİ

Bahariye Caddesi, tramvay yolunun varlığı  ve yoğun yaya trafiği sebebiyle Anadolu Yakası'nın önemli perakende caddelerinden biri. Ulusal ve uluslararası markaların yer aldığı caddede az sayıda mağazanın bulunması ve perakende sektörünün talebinin yüksek olması sebebiyle kira bedelleri yükselme eğiliminde.


ÖĞRENCİ BÖLGESİ BEŞİKTAŞ ÇARŞI

Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu bir bölge olan Beşiktaş Çarşı'da çok sayıda perakendecinin yanı sıra yeme içme markaları da konumlanıyor. Mağazaların ağırlıklı olarak Köyiçi ve Ortabahçe Caddeleri'nde toplanmış olmasından dolayı perakendecilerin taleplerine uygun nitelikte mağaza arzı sınırlı kalıyor.


YEME-İÇME DENİLİNCE NİSPETİYE CADDESİ

Nispetiye Caddesi özellikle yeme-içme markalarının tercih ettiği önemli lokasyonlardan biri. Bölgedeki binaların genel olarak gıda işletmeciliğine uygun benzer nitelikler taşıması ve piyasa şartları doğrultusunda oluşan istikrarlı kira bedelleri nedeniyle 2015 yılı içerisinde perakende sektörü talebinin artması öngörülüyor.