Düğünlere ‘Ajan Polis Geldi’ Magandalar Gitti

Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN’da geçen yıl, düğünlerde vatandaşların tabanca ve tüfekle havaya ateş etmelerini önlemek amacıyla başlatılan 'düğün polisi' uygulaması meyvesini verdi. İl Emniyet Müdür Vekili Emin Reşat, uygulamayla geçen...

Düğünlere ‘Ajan Polis Geldi’ Magandalar Gitti

Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN’da geçen yıl, düğünlerde vatandaşların tabanca ve tüfekle havaya ateş etmelerini önlemek amacıyla başlatılan 'düğün polisi' uygulaması meyvesini verdi. İl Emniyet Müdür Vekili Emin Reşat, uygulamayla geçen yıl düğünlerde maganda kurşunu nedeniyle ölüm ve yaralama olayının yaşanmadığını belirtti. Reşat, bu yıl Ağustos ayında düğün sayısının artması nedeniyle ekiplerin yoğunlukla çalışmayı sürdürdüğünü söyledi.
Samsun'da düğünlerde tabanca ve tüfeklerle ateş edilmesi sonucu can kayıpları ve yaralanmaların meydana gelmesi üzerine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un talimatıyla geçen yıl İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçerek 'düğün polisi' uygulaması başlatıldı. Uygulama kapsamında sokak düğünlerine 1 ya da 2 polis görevlendirilerek düğünü sonuna kadar takip etti. Sivil kıyafetli polis memurları düğün sırasında tabanca ve tüfekle havaya ateş edilmesini engelledi uyarılara rağmen bunu yapan magandalara ise anında müdahale ederek haklarında yasal işlem başlatıldı. Geçen yıl başlatılan uygulama olumlu sonuçlarını verdi. İl Emniyet Müdürlüğü verilerine göre geçen yıl düğünlerde maganda kurşunuyla ölüm ya da yaralama olayı meydana gelmedi.
GEÇEN YIL YARALANMA VE ÖLÜM OLMADI
Uygulamaya bu yıl da kent merkezindeki 4 ilçede devam ettiklerini belirten İl Emniyet Müdür Vekili Emin Reşat şunları söyledi:
"Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte düğün sayısında da artış oldu. Oldukça yoğun bir düğün sezonu geçiriyoruz. Sokak aralarında, mahalle içlerinde düğünler yapılıyor. Geçen sene bu uygulamaya başladık ve olumlu neticelerini aldık. Bizim amacımız öncelikli olarak havaya ateş etme olaylarından ötürü yaralanma ve ölüm olayının olmasını engellemekti. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. İntikal eden yaralama ve ölüm olayımız olmadı. Havaya ateş etme olayı sayısında düşme var ancak yine de meydana geldi. Bu kişilerle ilgili de yasal işlemlerini yaptık."
SİVİL GÖREVLİLER
Düğün sahiplerini polis merkezlerine giderek, sokakta veya mahalle arasında düğün yapacaklarını bildirdiklerini belirten Emin Reşat şöyle devam etti:
"Bu bildirimleri dikkate alıp buralarda polis memuru arkadaşlarımızı görevlendiriyoruz. Bildirmeyenler konusunda da mıntıka devriye ekiplerimiz tespitlerini yaptıkları takdirde ek görevlendirmeler yapıyoruz. Görevli arkadaşlarımızı sivil görevlendiriyoruz. Polis memurumuz isterse düğünün içinde bulunup gözlemleyebilir, takip edebilir. Ya da direk düğün sahibine gidip 'Ben buradayım sizinle beraber bu düğüne katılacağım, burada görevliyim' de diyebilir. Bunu polis memuru arkadaşımız düğün durumuna göre kendisi takdir ediyor."
'ATEŞLİ SİLAHLARA DÜŞKÜNÜZ'
Türk insanının ateşli silahlara karşı ilgisinin herkesçe bilindiğini söyleyen İl Emniyet Müdür Vekili Emin Reşat sunları kaydetti:
"Bölgemizdeki vatandaşlarımızın da silaha olan düşkünlüğünü inkar etmemiz mümkün değil. Vatandaşımızın can güvenliği bizim için öncelikli olan. Bunu da sağlamak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Düğünler mutlu bir beraberlik yürütmek için yapılan güzel olaylar. Neşeli mutlu günler bu günlerimizi acıya, kedere, hüzne gözyaşlarına bırakmayalım. Herkes sorumluluk hissetsin bu konuda. Sadece emniyet güçlerinin düşünmesi gereken bir hadise değil. Toplumun tüm kesimleri bu konuya ağırlık vermeli, sorumluluk hissetmeli. Bu bir vatandaşlık görevi."

FOTOĞRAFLI

 

Anahtar Kelimeler:
SamsunAjan PolisMaganda
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.