Ethem’i Vuran Polisin Cezası Belli Oldu

Ethem Sarısülük Davası'nda karar: Sanık polis Ahmet Ş.'ye 7 yıl 9 ay hapis cezası

Ethem’i Vuran Polisin Cezası Belli Oldu
 Gezi olayları sırasında Ankara'da polisin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük davasında yargılanan polis memuru Ahmet Ş., , “Olası kastla adam öldürme” suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonunda arbede çıktı.

1 Haziran 2013'te Gezi Parkı protestoları sırasında başından vurulan ve 14 Haziran'da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ölümüyle ilgili açılan davanın 7'inci duruşması Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.

KAPALI DURUŞMA TALEBİNE RET

Sanık polis Ahmet Ş.'de duruşmaya katılmak için mahkemeye getirildi.  Duruşmada sanığın avukatlarına esas hakkında mütalaa yapmaları için süre verdi. Sanık avukatları sanığa duruşmalarda daha önce saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılmasını istedi. Avukat ayrıca mahkeme heyetine yapılan sözlü saldırılarda hiçbir işlem yapılmadığını söyledi. Mahkeme heyeti sanık avukatının kapalılık talebini reddetti. Duruşmaya açık devam edilecek. 

Cumhuriyet Savcısı Cuma Doğan, esas hakkındaki görüşünde, iddianamede "meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürmek" suçu yöneltilen sanık polis Ahmet Ş.'nin eyleminin "meşru müdafaa olmadığını" kaydederek, "olası kasıtla adam öldürmek" ve "kamuya ait araç ve gereci suçta kullanmak" suçlarından 26 yıl 8 aydan 33 yıl 4 aya kadar hapsini istemişti.

REDDİ HAKİM TALEBİNE RET

Duruşmanın savcısı, olayın meşru müdafaa sonrası adam öldürme olmadığını, olay sırasında sanığa taş atıldığını, haksız tahrik indirimin yapılmasını 6 yıl 8 aydan 25 yılı kadar hapis cezası verilmesini ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Müşteki avukatları ise olayın kasten adam öldürme olduğunu ve müebbet hapis verilmesini istedi.

 Sanık avukatı esas hakkındaki savunmasında sanığın söylediği iddia edilen sözleri söylemediğini, bu sözlere ilişkin hiçbir belge sunulamadığını ifade etti. Mahkemenin baskı altında karar verdiğini ileri süren sanık avukatı, reddi hâkim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti verdiği ara kararda CMK 24 ve devam maddeleri gereğince 7 gün için ret konusunda itiraz yapması gerektiği için talebin reddine karar verildi.

TAHLİYE KARARI REDDEDİLDİ

 Mahkeme heyetinin bu karar üzerine sanık avukatları olay yerini net incelemediklerini ve yeni belgeler sunacaklarını belirterek ek süre istedi. Avukatlar ayrıca sanık için tutuklamayı gerektirecek bir neden olmadığını ve müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

 Mahkeme heyeti verdiği ara kararda sanık vekillerine esas hakkında mütalaa için süre verildiğini belirterek dosyanın da geldiği aşama düşünüldüğünde taleplerinin reddine karar verdi.

 Duruşma sanık avukatlarının esas hakkında savunmalarının alınması ile devam ediyor.

JANDARMA'DAN ÖNLEM

Jandarma, duruşmanın yapıldığı salonda, polis ise adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Sanığın bulunduğu bölümün çevresi jandarma tarafından tamamen kapatılırken, izleyici sıralarının ilk iki bölümüne de jandarma personeli oturdu.
     
Duruşmaya Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ da katılıyor.

ADLİYE ÖNÜNDE BEKLEYİŞ

Dava öncesi il dışından da gelen bazı sivil toplum kuruluşları sabah saatlerinde adliye bahçesinde toplandı.

Dava nedeniyle adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Adliye girişleri, demir bariyerlerle kapatıldı. Toplanan grubun demir bariyerlere, Sarısülük’ün maskesini astığı görüldü. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.