Garip bir reklam panosu

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi’nde silahlı saldırıda yaralanan işadamı Ahmet Büyükemirusta, sağlığına kavuştuktan sonra kendisini vurduğunu iddia ettiği işadamı Ş.D. için gazeteye verdiği ilanda, "Ben ölmedim, adeta yeniden doğdum. Ama sen dünyada ve ahirette vicdanınla baş başa kalacaksın" dedi. İlana, ilçedeki reklam panolarında Ş.D.’nin fotoğrafıyla yayınlanan, "Kul hakkı yemedi, çocuklarına da yedirmedi" yazılı ilanla cevap verildi.

Garip bir reklam panosu
Olay, geçen 1 Ağustos’ta, Erdemir Caddesi’ndeki Meydanbaşı Camii önünde meydana geldi. Cuma namazı için cami önündü bekleyen işadamı Ahmet Büyükemirusta’ya bir kişi tabanca ile ateş etti. Büyükemirusta, boğazına isabet eden tek kurşunla ağır yaralandı. Saldırgan ise bir otomobille kaçtı.

GAZETEYE İLAN VERDİ
Büyükemirusta, Özel Ereğli Anadolu Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, kendisini işadamı Ş.D.’nin vurduğunu iddia etti. Polis, Ş.D.’yi yakalamak için çalışmalarını sürdürürken, hastanede gördüğü tedaviyle sağlığına kavuşan Büyükemirusta, yerel gazetelere tam sayfa teşekkür ilanı verdi. Hastane yöneticileri, çalışanları ve kendisini ziyaret edip arayanlara teşekkür eden Büyükemirusta, ilanın alt bölümünde ise kendisini vurduğunu iddia ettiği kişiye seslendi. Büyükemirusta, ilanda şöyle dedi:


 

POLİSE GÜVENİYORUM
"Böyle acı olay sonrası dostlarımın, arkadaşlarımın, yakınlarımın, tanıyan-tanımayan çok sayıda vatandaşımızın ilgisine ve iyi dileklerine mazhar oldum. Ben ölmedim, adeta yeniden doğdum. Ama sen dünyada ve ahirette vicdanınla baş başa kalacaksın. Belki de bir değil bin kez öleceksin. Bu yaptığının yanına kar kalmayacağını, yüce adaletin er geç seni bularak gerekli cezayı vereceğine inancım sonsuzdur. Ben her zaman olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti hakimlerine, savcılarına, polisimize, jandarmamıza güveniyorum."

ARANIYOR

İlanın yayınlanmasından 1 gün sonra ise ilçe merkezindeki reklam panolarına farklı bir ilan yansıdı. Üzerinde, Büyükemirusta’nın kendisini vurduğunu iddia ettiği Ş.D.’nin fotoğrafı bulunan ilanda, "Kul hakkı yemedi, çocuklarına da yedirmedi" yazısı yer aldı. İlanı Ş.D.’nin yakınlarının, gazete ilanına cevap olarak verdiği tahmin edilirken, işadamını arama çalışmaları sürüyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.