Terör örgütü PKK bu yıl 'Devrimci Halk Savaşı' adıyla Kürtlerin yaşadığı şehirlerin tamamında asker ve polisle şehirde çatışmaların yaşanmasını istiyordu.

PKK'NIN PLANLARI TUTMADI
PKK'nın bu tezgahı için hendekler kazıldı, barikatlar kuruldu, sokaklar savaş alanına çevrilmeye çalışıldı. Ancak PKK'nın bu planı bir türlü tutmadı, halk 'hendek' siyasetine destek vermedi.

Nedeni çok basit. Yıllardır gelenek haline gelmiş 'Doğu illeri kalkındırılmıyor' iddialarını çürüten, son yıllarda Doğu illerine yapılan yatırımlarla birlikte Kürtler artık 'kırsalda yaşayan, şehirleşmenin getirdiği ekonomik refahtan yararlanmayan' algısından kurtuldu..

HENDEK SİYASETİNİ BİTİREN FOTOĞRAF
İşte bugün akşam saatlerinde Batman'dan düşen iki fotoğraf. Şehrin ortasında insanlar akşam trafiğinde ve araçlar şehirdeki insanların ekonomik refah düzeyini gösterir nitelikte. PKK, ekonomik kalkınmadan kendine düşen payı alan, üretim ve tüketim sisteminin içinde kendine yer edinmiş Kürtlerin şehirlerinde kazdığı hendeklere düştü, çünkü onlara böyle bir refah değil kan ve göz yaşı vaat ediyor..

Ortaçağ kafasıyla kazılmış bir hendek Kürtler için hiçbir şey ifade etmiyor..