Elvan EZBER/İSTANBUL, () İSTANBUL'da etkili olan aşırı sıcak hava ve yoğun nem vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, denize girerek,  başına su dökerek veya gölge alana yatarak serinliyor.35 derece sıcağı gören ve yüzde 80 nemin olduğu İstanbul'da vatandaşlar adeta kıyıya akın etti.

BOĞAZ KIYILARI DOLDU TAŞTI

İstanbul'da son günlerde etkili olan sıcak hava ve yoğun nem bugün etkisini iyice artırdı. Bunalan vatandaşlar da bulundukları ortamlarda kendince serinleme yöntemlerini deniyor. Bazı vatandaşlar kendini sahillere attı. Plajlara para vermek istemeyen vatandaşlar, en ucuz serinleme yöntemi olarak boğaz kenarında denize girmeyi tercih etti. Aşiyah sahiline giden vatandaşlar yol kenarından denize girerek serinledi.

Öğle sıcağında Taksim Meydanı'nda gezmeye çıkan vatandaşlar da kendilerini güneşin zararından korumaya çalıştı. Kimi elindeki suyu içti kimi suyu içtikten sonra başından aşağı döktü. Bir vatandaşın ise su dolu şiyeyi başına tutup serinlediği görüldü. Sıcaktan bunalan bir gencin Atatürk Heykeli altında oluşan gölge alanda uyuması da dikkat çekti. Bazı yabancı turistler ise süs havuzunun suyundan yüz ve boyun kısımlarına serperek serinledi.

Sıcaklar insanlar kadar hayvanları da olumsuz etkiledi. Taksim Meydanı'nda bulunan güvercinler süs havuzunun kenarına toplanıp su içti.

(FOTOĞRAF)