Opsar Kuyumculuk şirketinin sahibi Leydi Agavni Opsar’ın (72) Nişantaşı’ndaki evine, geçen hafta perşembe günü sabah erken saatlerde iki gaspçı girdi. Yaşlı kadının ağzını bantlayıp ellerini bağlayan gaspçılar, 600 bin dolar değerinde mücevher ve antika eşyayı Louis Vouitton marka bir çanta ve 2 bavula doldurup, evden ayrıldılar. Yakınlarının evde eli bağlı bulduğu Opsar, gelen polislere, gaspçıların Türkçe konuşmadığını belirtti.

Binadaki güvenlik kameralarından iki kişinin saat 07.00 sıralarında çantalarla çıktığını belirleyen polis, şüphelilerin taksi ile ayrılmış olabileceğini değerlendirdi. Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinde, aynı saatlerde bir taksinin bagajı açık halde hareket ettiği tespit edildi. Sadece 1 saniyelik görüntüde, bagajda Louis Vuitton çanta olduğunu belirleyen polis, MOBESE kameralarından taksinin izini sürdü.

Kumkapı’da taksiden inen iki kişiyi iki kadının karşıladığını tespit eden dedektifler, şüphelilerin gittiği otele baskın düzenlediler. Baskında Gürcistanlı iki şüpheli ile sevgilileri olduğu belirtilen iki kadın gözaltına alındı. İki kişi de Sapanca’da TIR garajında yakalandı. Yapılan aramalarda Nişantaşı’ndaki evden çalınan mücevher ve antikaların büyük bir kısmına ulaşıldı. Adliyeye sevk edilen gaspçılardan 2’si tutuklandı, diğerleri serbest kaldı.