Buna göre, dün Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda 10 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, bölgedeki operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 564'e yükseldi.

Operasyonda 2 M-16 tüfek, 14 kalaşnikof, 41 şarjör ve 912 fişek, bir tabanca, 3 av tüfeği ve 184 fişek, 2 el bombası, 2 roketatar mühimmatı, 25 molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı imalatında kullanılan malzemeler ele geçirildi, 3 el yapımı bomba imha edildi.

Diyarbakır Sur’daki operasyonda da 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 169'a ulaştı.


Van'da da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan 2 kişi, bir av tüfeği ve çok sayıda örgütsel dokümanla yakalandı. Nusaybin'de, Suriye sınırından Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan terör örgütü PYD mensubu yabancı uyruklu 2 kişi, 500 elektrikli fünye ve 200 tahrip kapsülüyle yakalandı.

Gaziantep'te, Suriye'den Türkiye'ye kaçak geçmeye çalışan, terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları değerlendirilen yabancı uyruklu 6 kişi gözaltına alındı.