Bu sabah Şehit aileleriyle bir kez daha görüştüğünü söyleyen Davutoğlu, " Biz bu acıyı yaşarken, bir taraftan da hepinizi takip ettiği gibi, kamu düzeninin tesisi ve suçluların mutlaka adalete teslim edilmesi için gerekli talimatları da vermiştik. Olayın olduğu andan itibaren Genel Kurmay Başkanımızla, Hakkari Valimiz, İçişleri Bakanımızla temas halindeydik.Olayı bütün güvenlik birimlerimiz yakından takip etti. Her türlü tedbir alınıp, arka arkaya operasyonlar yapıldı. Bugün olayın mesulü olduğuna dair elimizde deliller bulunan şahıslar gözaltına alındılar" dedi.

Yakalanan şahısların gerekli tetkikler yapıldıktan sonra adalete teslim edileceklerini söyleyen Başbakan Davutoğlu, " Güçlü delillerle operasyonlar ve takipler neticesinde ilgili şahıslar gözaltıdalar. Bunun anlamı şudur; Biz her zaman söylüyoruz. Çözüm Süreci Kamu Düzeninin alternatifi değildir. Çözüm sürecinin mevcudiyeti, kamu düzeni anlamında, herhangi bir zaaf olacağı şeklinde telakki edilmemelidir, algılanmamalıdır"diye konuştu.

"TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR"

" Kamu Düzenini bozan kim olursa olsun, herhangi bir eyleme niyet ettiğinde, şiddete yöneldiğinde, kamu görevlilerimiz her türlü tedbiri alır ve bu eylemi durdurur. Baraja yönelik saldırıda da olduğu gibi " diyen Davutoğlu açıklamasını şu sözlerle tamamladı:Kamu düzenine riayet edildiği takdirde herkesin her türlü görüşü beyan etme hakkı vardır. Her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünü düzenleme hakkı vardır. Ama kamu görevlilerimizin, kamu düzeni için aldığı tedbirleri kıyas göstererek, misilleme mantığıyla, güvenlik birimlerimize saldırılar olursa, gereken cevap verilir.

Sorumlular adalete teslim edilir. Türkiye bir hukuk devletidir.Bu hukuk devletini yaşatma konusundaki irademizden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu etkin çalışmada Bingöl'de önceden görülmüştü. Bingöl'deki polislerimizin şahadeti sonrasında sorumluları takip sırasında yaşanan çatışmada ölü olarak ele geçirmişlerdi. Şimdi de Yüksekova'da askerlerimizi şehit edenler, yapılan takiplerle yakalandılar. Adalete teslim edildiler. Soruşturmalar yürüyor. Bu olayın arkasında başka kişiler varsa onlarla ilgili de gerekli takipler yapılacak. Hiç kimse işlediği suçun karşılıksız kalacağı kanaatine kapılmamalıdır. Milletimiz, devletine, hükümetine, güvenlik birimlerine güvenini sürdürmelidir. Gerekli her türlü tedbiri alacağız ve kamu düzenini ülkenin her bir köşesinde tesir edene kadar da, şiddet yanlılarına karşı mücadelemiz sürecek." dedi. Davutoğlu açıklamasının ardından Ankara'ya hareket etti.