09:05'de siren çaldı. Metro çıkışı durdu. Meydan durdu. Hatta Meydan'daki bir otelin tüm çalışanları kapı önüne çıkıp saygı duruşunda bulundu. Taksim'deki Atatürk'ü anma töreni Cumhuriyet Anıtı önünde yapıldı.

ERTUĞRUL GÜNAY SÜRPRİZİ

Resmi tören, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Birinci Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak'ın gelişiyle başladı. Cumhuriyet anıtı önündeki törene erken gelenler de vardı. Bunlar arasında en dikkat çeken isim Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay'dı. Atatürk resimli kravat takan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'la sohbet etti. Resmi tören çelenklerin anıta bırakılmasıyla başladı. İstanbul protokolünün çelenk bırakmasının ardından siyasi partiler ve STK'lar da kendi çelenkleri sundu.


TAKSİM'DE SAYGI DURUŞU

Saat 09:05'i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı. O anda Taksim Meydanında hayat durdu. Sadece resmi törendekiler değil, o sırada meydanda kim varsa saygı duruşuna geçti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle tören sona erdi.

VATAN, ATA'YA SAYGI DURUŞUNDA

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği 10 Kasım'da saatler 09.05'i gösterdiği anlarda Türkiye'nin hemen her yerinde olduğu gibi Vatan Caddesi'nde de hayat durdu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. yılında anılıyor. Vatan Caddesi'nde araçlarıyla seyir halinde olan sürücüler Ata'ya saygı için araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu. Bazı sürücüler de klaksonlarına basarak saygı duruşuna eşlik etti. Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki dev Türk bayrağı da yarıya indirildi.

İSTANBUL ADLİYESİ'NDE 10 KASIM

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 76. yıldönümü nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nda saygı duruşunda bulunuldu. Ata'nın ölüm saati olan 09.05'te çalan siren üzerine başlayan saygı duruşu 09.07'ye kadar sürdü.

ADININ VERİLDİĞİ HAVALİMANI'NDA DA ANILDI

Atatürk 76. Ölüm yıldönümünde adının verildiği Atatürk Havalimanı’nda da saygıyla anıldı. Saat 09.05’te, iç ve dış hatlar terminallerinde hayat durdu. Pasaport, Gümrük ve Güvenlik kontrollerinden geçen yolcular ve tüm personel 2 dakika süreyle çalan sirenle birlikte saygı duruşundu bulundular. Bu arada Dış Hatlar terminalinde pasaport kontrolünden sonraki arınmış salonlarda terminal içinde yapılan anons iyi duyulmadığı için burada bulunan ve çoğunluğu transit yolcu olan turistlerden bazıları yürürken, bazıları da Türk görevlilere uyarak saygı duruşunda bulundu.Saat 09.05 te Atatürk Havalimanı İşletmesini yürütün TAV Havalimanları Holding çalışanları da bir araya gelerek toplu olarak saygı duruşunda bulundular.


ATATÜRK, GAZİANTEP'TE ANILDI


Demokrasi Meydanı'ndaki törende; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu. AK Parti ve CHP milletvekilleri ile bürokratlar ve öğrencilerin katıldığı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende saat 09.05’te sirenler çalınca hayat durdu. Trafikte hareket halinde olan sürücüler, sirenlerin çalmasıyla araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Bazı sürücüler klakson çalarak Atatürk'ü andı.