Bağkur’lular artık saatlerce kurum önünde bekleyerek sigorta ile ilgili bilgilerini öğrenmek yerine internet üzerinden online bağlanarak her türlü sigorta bilgilerine rahatlıkla ulaşma imkanına sahip olurlar. Bağkur borcu sorgulama işlemlerinden yararlanarak tüm sigorta bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Bunun için SGK kurumunun resmi web sitesine e-devlet şifreniz ile giriş yaparak bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Borç sorgularken ne yapmalıyım?

·        Bağkur prim gün sayınızı öğrenmek için ilk önce SGK’nın internet sitesine giriş yapmanız gerekir.

·        E-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmak için kimliğinizi doğrulattıktan sonra TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

·        Bu aşamaları geçtikten sonra karşınıza gelen ekranda sizden istenecek olan baba adı, nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ilçe, sicil no, aile sıra no, doğum tarihi gibi bilgileri doğru ve eksiksiz olarak sisteme girmelisiniz.

·        Bundan sonraki aşamada istediğiniz tüm Bağkur bilgilerinize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

·        Şifresiz bağkur borç sorgulama ekranı

Bağkurlular artık internet üzerinden rahatlıkla ne kadar prim borcu olduğunu, prim gün sayınızı, ne kadar prim gününüzün kaldığını öğrenebilir. Bunun için sadece online bağlanarak 4-5 dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır. KAYNAK: sorgulamalari.com