Gazete ve televizyonların İstanbul'da su sıkıntısı olabileceğine yönelik haberlerinde kullanılan kurumuş Alibeyköy Barajı fotoğrafları Bakan Eroğlu'nu çileden çıkardı.

BAKANDAN ALİBEYKÖY BARAJI AÇIKLAMASI

İstanbul'un su sıkıntısı özellikle son yılların en çok haber olan konularından biri. Bu yıl kışın kurak geçmesi ve yaz yağmurlarının barajlara büyük bir katkı sağlamaması gözleri Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu'na çevirmişti.

Bakan Eroğlu son dönemlerde yaptığı açıklamaların hemen hemen tamamında İstanbullu'nun su sıkıntısı çekmeyeceğini, olası bir su sıkıntısı için her türlü önlemin alındığını duyurdu.

GAZETECİLER GELİP ÇEKİYOR AMA O BARAJ KULLANILMIYOR

Bakan Eroğlu son açıklamalarında ise gazetecilerin su haberleriyle ilgili Alibeyköy Barajı'nın kurumuş halinin görüntülerinin paylaşılmasına kızdı. Eroğlu, Alibeyköy Barajı'nın, İstanbul'a su sağlayan 7 derenin bulunduğu ve bu yüzden Alibeyköy Barajı'nın kullanılmasına ihtiyaç bulunmadığını söyleyerek "Bu nedenle o barajda su yok" dedi.

İşte Eroğlu'nun o açıklamaları:

"İstanbul'a 7 dereden su getiriyoruz. Alibeyköy barajında su yok. Gazeteciler hep orayı çekiyor. Alibeyköy barajı bekleme barajıydı. Sular daha önce orada bekletilir ve daha sonra basılırdı. Biz şimdi su kaybolmasın diye 42 kilometre uzunluğunda ve 2.5 metre yüksekliğinde bir boru hattı döşedik. O nedenle Alibeyköy barajında su azalıyor. Gazetecilerde sürekli burayı gösteriyor. Oradaki fotoğraflar ve görüntüler doğruyu yansıtmıyor. İstanbul'a yer altından iki nehir akıyor adeta"