Batman’da Kobani’ye destek için düzenlenen gösteriler sırasında çıkan olaylarda vücuduna kurşun isabet eden 23 yaşındaki Emrah Demir, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.


KURTALAN'DA SİLAHLI KAVGA: 2 ÖLÜ, 5 YARALI

Siirt'in bu akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kurtalan İlçesi'nde çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Olay, bugün saat 17.30 sıralarında DBP tarafından yapılan basın açıklamasının ardından bir grup yürüdükleri Ak Partili Kurtalan Belediye binasına molotof ve çevresine molotoflu saldırıda bulundu. Molotofların isabet ettiği bir zabıta aracı ile cenaze taşıma aracı yandı. 

Bu sırada belediye bahçesinde bulunan Ak Partili Belediye Başkanı Nevzat Karatay'ın yakınları, iddiaya göre göstericileri korkutmak için havaya ateş açtı. Belediye önünden dağılan göstericiler, Başkan Karatay ve yakınlarının iş ve evlerine saldırdı. Gerginliğin tırmandığı ilçede bu kez Başkan Karatay'ın yakınları oldukları belirtilen bazı kişiler, tehrip edilen işyerlerinin önünde tabancalarla göstericilere rastgele ateş açtılar. Açılan ateşte göstericilerden Yusuf Çelik ile Muhdi Erdoğan hayatını kaybederken, Cihan Ecer, Hikmet Baydan, Mehmet Çiçek, Necmettin Çelik ve Kurtalan eski Belediye Başkanı BDP'li Necat Yılmaz'ın oğlu Cüneyt Yılmaz yaralandı.


Yaralılar Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, Cüneyt Yılmaz'ın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.


Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis bazı kişileri gözaltına aldı.