Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsrail'in başlattığı kara harekatına yönelik bazı açıklamalarda bulundu.

Cübbeli Ahmet Hoca, Filistinli Müslümanları katletmeye devam eden İsrail'e karşı, Müslümanların güç yetiremese de buğz etmelerini, Filistinliler için dua etmelerini istedi ve Siyonist İsrail Devleti'ne bedduada bulunmalarını söyledi.

Fethullah Gülen İsrail'e karşı hala sessiz

İsrail'in, dünyanın hemen her ülkesinden birçok tepkiyle karşılaştığı operasyonu 10 gündür devam ederken, Fethullah Gülen'in sessizliği halen devam ediyor.

İsrail, bütün uyarılara rağmen Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Deniz, kara ve havadan yapılan operasyon 10 günü geride bıraktı. 

HÜKÜMET KARŞITLIĞI İÇİN BERKİN'E TAZİYE GÖNDERMİŞTİ

Cemaat Gezi olayları sırasında hükümete yakın, Geziciler'e ise mesafeli durmuştu. Daha sonra 17 Aralık süreciyle birlikte hükümet karşıtı çizgiye giden Cemaat Geziciler'le yakınlaşmıştı. Politikasını AK Parti karşıtlığı çizgisine taşıyan Cemaat bu noktadan sonra Geziciler'le aynı yolda yürümüş, hatta Gülen bu politikanın gereği olarak Berkin Elvan'ın cenazesi için taziye mesajı bile yayınlamıştı. 

İSRAİL'İ KINAMADI BİLE

Şimdi ise gözler yine Fethullah Gülen'de ancak kendisinden herhangi bir açıklama henüz gelmedi. Fethullah Gülen, İsrail'in 10 gündür Gazze'yi katliam merkezine dönüştürmesine rağmen şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı, İsrail'i kınamadı. 

MAVİ MARMARA'DA İSRAİL TARAFINI TUTTU

Fethullah Gülen İsrail-Filistin konusundaki en son açıklamasını birkaç yıl önce yapmıştı. Hatırlanacağı üzere Gülen, Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara'nın İsrail tarafından basılmasını, vatandaşlarımızın öldürülmesini görmezden gelerek "İsrail'e, devlet otoritesine karşı sorulmalıydı" açıklamasında bulunmuştu.