İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

Silahların bırakılması en büyük arzumuzdur. Son günlerde Cumhurbaşkanımızı bu işin karşısında olduğunu gösterenler beyhude çaba içerisindeler.

Yemen'e askeri operasyon Cumhurbaşkanımızın İran'a yapacağı ziyaret iptal edilmeyecektir. Suudi Arabistan tarafı bize bilgi vermiştir, kendisi dün akşam itibariyle bizzat takip etti. Dışişleri'nin yaptığı açıklamada sürecin bu noktaya nasıl geldiğine vurgu yapıldı. Yemen'deki gerilimler nedeniyle malesef seçilmiş devlet başkanı ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

Suudi Arabistan operasyona başladı, bizim temennimiz bu gerginliklerin siyasi diyalog yoluyla çözülmesidir. Hiçbir çatışmaya mahal verilmesini istemeyiz. Biz bölgede mezhep farklılıklarından çıkan çatışmaların olmasını istemiyoruz. Biz politikalarımıza mezhep eksenli hiçbir zaman bakmadık.

Arınç-Gökçek tartışması Cumhurbaşkanımızın bu konuda bir teması olmamıştır. Cumhurbaşkanlığı'nı ilgilendiren bir konu değildir.

Çözüm süreci Çözüm sürecinde en acil husus silahsızlanma aşamasının tamamlanmasıdır. Buna benzer çağrılar geçmişte de yapılmıştı ama şimdi uygulamanın nasıl yapılacağıdır. Bizim de hükümetin de en önemli önceliği budur. Gerek Başbakanımızın gerekse diğer arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızı bilgilendirmektedir. Genelkurmay Başkanlığımız gelişmelerle ilgili açıklamalar yapıyor. Bunlar kamu düzenini sağlayan operasyonlardır. Güvenlik ile demokrasi arasındaki dengeyi muhafaza etme çabasındayız. Birileri istismar etmeye çalışırsa burada devlet gerekli adımları atar. Bu tür saldırıları yapan gruplar umarım derhal vazgeçerler.

Ziyaretler
Abd ile ilgili planlanan bir seyahat şu an söz konusu değildir. Programlar el verdiği sürece G20 ülkelerini ziyaret etmeyi planlamaktadır.