AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ağrı mitingi sonrası Davutoğlu'nu zafer işaretiyle protesto ettiği gerekçesiyle korumalar tarafından tartaklanan Aygül Nayci, yaşadıklarına ilişkin açıklamada bulundu.

Davutoğlu’nun dün Ağrı’da düzenlediği mitinge katılmak isterken, çantasında göz kalemi olduğu için bir süre engellendikten sonra alana girmeyi başaran Nayci, yapılan üst aramasını protesto etmek için zafer işareti yaptı. Zafer işareti yapan Nayci’ye önce alandaki polisler ardından da Başbakan Davutoğlu’nun korumaları müdahale etti.

Polisler ve korumalarla bir süre tartışan Nayci, bir süre sonra kollarında tutularak miting alanından uzaklaştırıldı ve gözaltına alındı. Nayci’nin gözaltına alınma anı kameralara da yansıdı.

Dicle Haber Ajansı’na bu olayla ilgili açıklamalarda bulunan Nayci, polislerin çantasında bulunan göz kalemine el koymak istediğini, buna tepki gösterdiği için de alana alınmadığını anlattı. Alana çok zor şartlarda girmeyi başardığını söyleyen Nayci, polislerin aramasını protesto etmek amacıyla zafer işareti yaptığını, zafer işareti yaptığı anda ise bir anda sivil giyimli kişilerin etrafını sardığını söyledi.

Polislerin kendisine, “Sen provokatörsün, olay çıkartmak için gelmişsin" dediğini aktaran Nayci, çocuğu yanındayken kadın görevliler tarafından darp edildiğini ve yerde sürüklendiğini anlatarak yaşananlara tepki gösterdi.