MİLAD Partisi Genel Başkanı İdris Naim Şahin, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Basında, 27 Aralık 2011 günü kendisi hakkında hakaretler içeren, İçişleri Bakanlığı görevinden alınması gerektiği ikaz ve tavsiyesi içeren yazılar yayınlandığını hatırlatan Şahin, 28 Aralık 2011 sabahı Başbakanlık ofisinde polisin koyduğu iddia edilen dinleme cihazları bulunduğunu söyledi. Şahin, "Aynı günün akşamı MİT kanalıyla, ısrarla teyit edilen tuzak istihbarata bağlı gerçekleştirilen operasyon sonucu Uludere'de 34 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.

İdris Naim Şahin, 28-29 Aralık 2011 tarihlerinde Başbakanlık'ta MİT ekibi tarafından, emniyet istihbarat personelinin yerleştirdiği iddia edilen dinleme cihazı bulunduğunu hatırlatarak, Emniyetin 24-25 Kasım'da arama yaptığını, TÜBİTAK'ın da cihazın 4-5 Aralık'ta konulduğu yönünde rapor verdiğini söyleyen Şahin, dinleme cihazını koyan ve bulanların aynı kişiler olduğunu ve bunu siyasi rant malzemesi olarak kullandığını belirtti.
"DİNLEME CİHAZINI KOYAN VE BULANLAR AYNI KİŞİ"

Dinleme cihazını koyan ve bulanların aynı kişiler olduğunu ve bunu siyasi rant malzemesi olarak kullandığını öne süren Şahin, "Böceği bulan ekipte yer alan MİT yöneticisi, Başbakanlık müfettişlerine verdiği ifadede, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın kendisini arayarak, Başbakanlık'tan aranacağını ve gereğinin yapılması yönünde talimat verdiğini, yaklaşık 20 gün beklemelerinin ardından Başbakanlığa giderek, aynı gün böcekleri bulduklarını belirtmiştir" dedi.

Olayların tesadüf olmadığını öne süren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uludere olayı vasıtasıyla TSK'nın operasyon yapmasının nispi olarak önüne geçilmiş, böcekler üzerinden iftira atılan emniyetin istihbarat sağlaması ve operasyon yapması peyderpey sınırlandırılmıştır."