Eski Bakan’ın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmemesiyle ilgili oylama öncesinde TBMM’deki görüşmeler saat 15.00 itibarıyla başladı.TBMM Genel Kurulu’na eski bakanlardan ilk olarak Erdoğan Bayraktar geldi.

TBMM Genel Kurulu saat 15.00'de TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiminde başladı. Açılışın ardından gündem dışı konuşmalara geçildi. 4 eski bakanla ilgili bugün yapılacak olan Yüce Divan oylaması nedeniyle Genel Kurul Salonuna MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de geldi.

Uzun bir aradan sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Genel Kurul'daki HDP sırasında yerini aldı. Bir süre burada oturan Demirtaş, ardından salondan dışarı çıktı. Haklarında oylama yapılacak eski bakanlardan Genel Kurul'a ilk gelen Erdoğan Bayraktar oldu.

ERDOĞAN BAYRAKTAR: KONUŞMAK İSTİYORUM AMA…
Dört Bakanın bugün konuşup konuşmayacakları merak ediliyordu. Meclis iç tüzüğü eski bakanlara konuşma ve savunma hakkı yapma hakkı veriyorken, bugüne kadar hiçbir bakan oylama öncesi konuşmamıştı.

Genel Kurul’a ilk genel Erdoğan Bayraktar şunları söyledi:

“Konuşmak istiyorum, hala da istiyorum. Ama yakın arkadaşlarım dostlarım konuşmamamın daha hayırlı olacağını söylediler. O yüzden konuşmayacağım. Arkadaşlar sizi sevdiğim için bunu açıklıyorum. Siz de beni sevin, sevgiye ihtiyacım var”

EGEMEN BAĞIŞ: SİYASETÇİLERİN DURUMA GÖRE A, B, C PLANLARI VARDIR
Egemen Bağış, Meclis'e geldiğinde gazetecilerin ''Konuşacak mısınız?'' şeklindeki sorusuna ''Dur bir bakalım. Duruma göre. Siyasetçilerin duruma göre A, B, C planları vardır'' yanıtını verdi.Bağış, ''Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz'' sorusuna ''Yüce Meclis'in takdiridir. Hayırlısı olsun'' cevabını verdi.