Erdoğan’ın değerlendirmeleri şöyle:

AVUKATLAR ARANSIN: Ben yıllardır avukatların üstünün aranmasını savunuyorum. Bunları söylediğimiz zaman bize diğer siyasetçiler hep saldırdı. Nitekim bugün de işi avukatlara “Cüppelerinizi çıkarın ve rahat rahat içeri girin, size kimse birşey yapamaz” noktasına getirmişlerdir.

Artık adalet saraylarına, avukatların aranarak girmesi lazım. Diğer görevliler de aranmalı... Cüppeli olanlara müdahale edildiği zaman ana muhalefet partisi yırtınıyor, “Cüppeli olanlara nasıl müdahale edersiniz?” diye... Oradaki özel güvenlik de büyük ihtimalle tabi buna böyle bakıyor.

Kılıçdaroğlu'na: Berkin Elvan’ı sen istismar ettin
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bir savcının Berkin Elvan üzerinden katledilmesi hiç kimsenin içine sindireceği olay değil” sözüne şu yanıtı verdi:

“Berkin Elvan’ı ‘Bakkala ekmek almaya gidiyordu’ diye tanımlayan sen değil miydin? Bakkala ekmek almaya gittiğine dair bir belgen var mı? Biz emniyetin tüm belgelerini açıkladık. Elinde sapanla, demir bilyeyle terör örgütünün içerisinde nasıl resimlerinin çekildiği, bunların hepsi açıklandı. Fakat, hâlâ bunu istismara devam ediyor. Onu asıl istismar eden sen oldun. Mezarına demir bilye atan malum. Bunların hepsini gördük.”