Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde bir konuşma yaptı.Edoğan, konuşmasında dün Kenan Kumaş adlı polis memurunun şehit olduğu Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısına değindi.Sultanahmet'in Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

KENAN KARDEŞİMİZİN SUÇU NEYDİ?

"Bunu yapmakla ne elde edeceksiniz? Oradaki Kenan kardeşimizin ne suçu vardı. En önemli turizm merkezlerinden biri olan Sultanahmet'te turist gelmesin diye mi bunu yaptılar? Dolmabahçe'de de aynı şey oldu. Ne yapmak istiyorsunuz? İdeolojinizi mi hakim kılmaya çalışıyorsunuz?"

KAMPÜS YERİNE KÜLLİYE DEDİ

Erdoğan'ın ilk defa "kampüs" kelimesi yerine "külliye" demesi dikkat çekti. Erdoğan şöyle konuştu:

"Tarihi bugüne bugünü tarihe taşımada ne mutlu bizimde katkımız oldu. Kampüs yerine 'külliye' demek daha isabetli olur. Türkiye'nin her alanda kalkınmasına ihiyacımız vardır. Önümüzdeki yıllarada örnek olacak bir üniversite olacaktır."

"2011'de kurulmasına rağmen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi emin adımlarla büyüyerek yoluna devam ediyor. Çubuk külliyesi diğer üniversitelerimiz için de örnek teşkil edecektir. Ellerinde darbe dövizleriyle yürüyüşler yapan akademisyenleri gördük. Kılık kıyafeti nedeniyle kampüslerden, külliyelerden çıkarılan öğrencilerimizi gördük. Türkiye'de her alanda olduğu gibi eğitimde de büyük değişim dönüşüm yaşanıyor.."

HIRSIZLAR BİZİ MAL SAHİBİ YAPTI

"Benim çocuklarım katsayı farkı nedeniyle yurtdışında okumak zorunda kaldılar. Ama ne oldu. Hırsızlar bizi mal sahibi yaptı. Dünyada ilk 500 üniversite arasında neden 50 Türk üniversitesi olmasın. Ama biz bunu halledeceğiz. Lamı cimi yok. Bunu başaracağız. Çünkü sizlere güveniyoruz. Bilimi en süt seviyede yapmak için elimizden geleni yapacağız. Üniversitelerimizin başarılarıyla gurur duymak istiyoruz."

BÖYLE GENÇLİK İSTEMİYORUZ

Taş atan molotof atan değil, dün Sultanahmet'te olanı gördünüz. Bir kadının canlı bomba olarak oradaki Turizm Karakolu'na yaptığı saldırı ile bir polisimiz şehit oldu. Kenan kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine sabırlar diliyorum. Diğeri için hiç bir şey demeyeceğim. Yaralı kardeşime de rabbimden şifa diliyorum. Aynı şekiklde Dolmabahçe'de 6 gün önce orada da böyle bir saldırı oldu. Ne yapmak istiyorsunuz elinize buradan ne geçiyor. Bununla ideolojilerinizi bu ülkeye egemen kılacağınızı mı düşünüyorsunuz?

Taş atan molotof atan değil, Türkiye'nin büyümesine katkı sağlayacak projelere imza atan üniversite öğrencileri görmek istiyoruz. Bilgileri ve birikimleri ile herkesi kendilerine hayran bırakan akademisyenler görmek istiyoruz. Yeni Türkiye için kendi ajandalarındaki projelerle katkı sağlayan üniversitelerle geleceğe yürümek istiyoruz. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Pek çok üniversitemiz de bu yolda ilerliyor. En büyük desteği üniversitelerimizden bekliyoruz. Bilgiyi üreten bir ülke konumuna getirmek istiyoruz.