Ermenek'te yaşanan maden faciasında oğlunu kaybeden ve yırtık ayakkabılarıyla gündeme gelen Recep amcanın evini tüm masrafları karşılayarak Hakan Şükür'ün tadilat ettirmesine rağmen, Kanal D'de yayınlanan Evim Şahane programı, evi kendileri tadilat ettirmiş gibi sahiplendi.

Maden ocağında hayatını kaybeden işçilerden Tezcan Gökçe'nin cenaze töreninde yırtık ayakkabılarıyla hepimizi ağlatan babası Recep Gökçe'nin evinin tadilatı Hakan Şükür tarafından yaptırıldı. Tüm tadilat masraflarını da yine Hakan Şükür karşıladı.

Facianın ardından Milletvekili maaşını madenci ailelerine bağışladığını açıklayan Hakan Şükür, Recep amcanın durumunun medyada yer almasının hemen ardından telefon açarak bir ihtiyacı olup olmadığını sormuştu.

Şükür, Recep amca ile yaptığı görüşmeyi de şöyle açıklamıştı;

"Oğlunun cenazesini toprağa verirken yırtık kara lastikleriyle basına yansıyan, ekranlarda görünce yüreğimiz yakan Recep amcayla da görüştüm. ‘Ne ihtiyacın var’ dediğimde çok onurlu bir duruş sergileyip yaradanına şükrediyor. Onun da evinde sıkıntılar var, onun tadilatı için de harekete geçtik. Ayakkabılarının dışındaki diğer ihtiyaçlarını da karşılayacağız.”

Evin tadilatını üstlendiğini açıklayan Şükür ayrıca bu durumu herkese teşvik olması amacıyla da twitterdan duyurmuştu.

Ancak tüm bunlara rağmen Kanal D'de yayınlanan Evim Şahane parogramı tüm tadilat masraflarının Hakan Şükür tarafından karşılanmasına, hatta organizasyonun dahi Hakan Şükür tarafından yapılmasına rağmen her şeyi kendileri yapmış gibi gösterdi.

Programlarına malzeme yapmak için sadece işçiliği üstlenen Evim Şahane programının olayı tamamen sahiplenmesi ve ardından da Kanal D'nin bunu "Evim Şahane ekibi Recep amcanın evini yeniledi" diyerek haberleştirmesi şaşkınlıkla karşılandı.