Mardin’de sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kızıltepe ilçesinde dün akşam saatlerinde İpek Mahallesi Dedeman Kavşağı’na giden polisler, biri otomobil içinde diğeri de otomobilden çıkarılıp sürüklenen 2 kişinin cesediyle karşılaştı. Polis, silahla vurulan ve sakallı oldukları dikkati çeken 2 kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Mardin’de önceki günkü olaylarda Kızıltepe’de Kerem Karaaslan, Dargeçit ilçesinde Bilal Gezer ve Sinan Toprak öldürülmüştü.  

IŞİD’Cİ MİSİN CİNAYETİ
Adana’nın Yüreğir ilçesinde eylem yapan gruptan bazı kişiler ile Çamlıbel mahallesinde evinin önünde oturan kişi arasında tartışma çıktı. Dün saat 21.00 sıralarındaki olayda, iddiaya göre gruptakiler bu kişiye “Sen IŞİD’ci misin?” diye çıkıştı. Tartışma sırasında gruptakiler, bu kişiye ve olayı engellemeye çalışan komşusuna bıçakla saldırdı. Bu sırada pompalı tüfek sesi de duyuldu. Kimliği açıklanmayan kişi olay yerinde öldü, komşusu da yaralandı. 




Öğle saatlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde olaylar çıktı. Olaylar akşam saatlerinde de sürdü. Muş'un Varto İlçesi'nde çıkan olaylarda bir kişi yaşamını yitirirken Siirt'in Kurtalan ilçesinde çıkan olaylarda da 2 kişi hayatını kaybetti. 




Gece saatlerinde iki ilden ölüm haberleri daha geldi. Diyarbakır'daki çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü. Batman'da da 1 kişi hayatını kaybetti. Bununla beraber ölenlerin sayısı 9'a yükseldi. Yurt genelinde çıkan olaylarda onlarca kişi yaralandı. Bankalar ve ATM'ler tahrip edildi, Kızılay'a ait araçlar ateşe verildi, onlarca araç yakıldı.



Protesto gösterilerinde çok sayıda kişi yaralanırken, Mardin, Batman, Siirt, Muş ve Diyarbakır'daki olaylarda 15 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 15 kişiden 13'ünün kimliği tespit edilebildi.

İŞTE HAYATINI KAYBEDENLER
Çıkan sokak çatışmalarında Diyarbakır'da Mahmut Enez, Süleyman Kaya, Turan Yavaş, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz hayatını kaybetti.

Olaylarda Siirt'te Yusuf Çelik ve Muhdi Erdoğan, Mardin Dargeçit'te Bilal Gezer ve Sinan Toprak, Mardin Kızıltepe'de Kerem Karaslan, Muş'ta Hakan Buksur, Van'da Hamdi Caner, Batman'da ise Emrah Demir hayatını kaybeden ve kimliği tespit edilebilen vatandaşlar oldu.

DİYARBAKIR'DA DBP-HÜDAPAR GERGİNLİĞİ: 10 ÖLÜ

Güneydoğu'da IŞİD karşıtı yapılan gösteriler DBP ve Hüdapar'ı karşı karşıya getirdi.Hastaneye kaldırılan yaralı sayısı ise 20'nin üzerinde olduğu öğrenildi.

Diyarbakır'da partililerin farklı noktalarında bir birlerine dönük yaptıkları silahlı, taşlı ve molotoflu saldırılarda DBP yanlısı olduğu öğrenilen Mardin doğumlu Mahmut Enez (55) ile Cami-Der üyesi olduğu öğrenilen Turan Yavaş hayatını kaybetti. Enez'in boynundan ateşli silah ile vurularak, Yavaş'ın ise dövülerek öldürüldüğü öğrenildi. Polis Bağlar İlçesi'nde silahla vurularak öldürülmüş 3 kişinin de cesedini buldu. Cesetler ambulanslarla morga kaldırılırken ölenlerin Hüda-Par sempatizanı olduğu belirtildi.

Kent genelinde çıkan olaylarda aralarında Kuzey Irak'ta yayın yapan Gele Kürdistan Televizyonu kameramanı Rojhat Doğru'nun da bulunduğu 21 kişi yaralandı. Şehirde sokak eylemleri sürerken, yaralıların kaldırıldığı hastanelerde polis geniş güvenlik önlemi aldı.