Üsküdar'da işadamı Rafet Özsoy'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili detaylar belli oldu Samsun'da hafriyat şirketi sahibi olan Necati Yıldırım, olaydan yaklaşık 2 saat sonra Üsküdar Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, işadamı Rafet Özsoy'u kendisinin vurduğunu itiraf etti.

Emniyet'ten edinilen bilgiye göre, Rafet Özsoy'dan 2 milyon 700 bin TL alacağı bulunduğunu söyleyen Necati Yıldırım, ön ödeme olarak 600 bin TL'yi almak için Samsun'dan İstanbul'a geldi Ancak Özsoy kendisine ödeme yapmadı Bunun üzerine, hafriyat firması sahibi Necati Yıldırım, ruhsatlı silahı ile Özsoy'a 7 el ateş etti Sırtından yaralanan Rafet Özsoy kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Zanlı Necati Yıldırım'ın, polise teslim olduğu sırada, işadamı Rafet Özsoy'un öldüğünden haberi olmadığı öğrenildi.

HOLDİNG BİNASINDA GERÇEKLEŞTİ

Olay saat 14.30 sıralarında Küçükçamlıca Mahallesi'ndeki Şahlanoğlu Çamlıca villaları içerinde bulunan Özsoy İnşaatın holding binasında meydana geldi.

Rafet Özsoy ile aralarında iş anlaşmazlığı bulunan bir kişi, holding binasında kurşun yağdırdı. Silahlı saldığı soncu yaralanan Rafet Özsoy, bir araç ile Ümraniye'deki özel bir hastaneye götürüldü Özsoy, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Özsoy'u vuran kişinin ise, Üsküdar Emniyet Müdürlüğü'ne giderek polise teslim olduğu öğrenildi.

Holding binasının yanındaki sitenin güvenlik müdürü,  3 araba bizim otoparka park etmek istedi O arkadaşlara uygun yere park etmesini söyledikten yaklaşık 5 dakika sonra 6-7 el silah sesi duyduk Kameradan izledim Yoldan 3 kişinin gittiğini gördüm En son arakadan gelen birinin elinde bıçak vardı Onun üzerine buraya geldik Çok geleni gideni oluyor Rafet Bey'in Kamera görüntülerinde sadece kaçan insanları gördüm dedi.

Saldırganlar olay sonrası kaçarken polisin incelemesi sürüyor. Rafet Özsoy, AKM için 2009'da yapılan yenileme ihalesini kazanmıştı.

1950'LERDE TEMELİ ATILDI

Uğradığı silahlı saldırı sonrası yaşamını yitiren Rafet Özsoy’un başında bulunduğu grubun temelleri 1950’lerde atıldı Bartın’da Ahmet Özsoy’un zahire ve karayolu nakliyeciliği ile geliştirilen işler zaman içinde büyüdü Baba Ahmet Özsoy’un 1980’lerde vefatı sonrası ailede işleri ikinci kuşak devraldı.

Hali hazırda konut, turizm, akaryakıt gibi sektörlerde faaliyet gösteren Özsoy Grup, çok sayıda kamu ihalesini de üstlendi Muğla Marmaris’te bir otel de inşa eden Özsoy Grup’un patronu Rafet Özsoy, bir dizi sosyal projede de yer aldı.