Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in, Türkiye'den peşmerge geçişi ve Ermenek kömür madenindeki facia hakkındaki yazılı açıklama yaptı.Çetin, "Muhalefetin katılmayacağını açıklamasına rağmen yandaş 4 bin davetliyle kutlanacak kaç-ak saray açılışı, en azından madendeki işçilerimiz çıkarılıncaya kadar iptal edilmelidir. Milletin çocukları ekmek ve vatan uğruna can verirken, milletin başındakilerin lüks saraylarında resepsiyon görüntüleri tahammül sınırlarını hiç olmadığı kadar zorlayacaktır. Bu yüce milletin sabrıyla daha fazla oynamaktan vazgeçilmeli, saray ve hanedan takıntısına son verilmelidir" dedi. 

"SOMA'DAN ERMENEK'E YAŞANANLAR KAZA DEĞİL, RESMEN CİNAYETTİR"
Şefkat Çetin, "Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür madeninde yaşanan kaza, Türkiye'nin ne yazık ki ucuz ölümler ülkesi haline geldiğini bir kez daha teyit etmiştir. Türkiye gün geçmiyor ki ihmalin kol gezdiği madenlerde can veren işçilerimizin ve şımartılan bölücü terörün alçakça katlettiği şehitlerimizin haberleriyle sarsılmaktadır. Madende mahsur kalan işçilerimizin canlarını tehdit eden suları tahliye çalışmalarını saatlerce başlatamayan acziyet görüntüsü, yurdumuzun öteki köşesinde konvoylarla geçiş yapan peşmergerle pekiştiriliyor.

Kürdistan'ın Suriye ayağını kurmak üzere yola çıkan Barzani'nin peşmergesine vatan toprağını çiğneten AKP hükümeti ise açılışını Cumhuriyetin yıl dönümüne denk getirdiği kaç-ak sarayında Lale Devri saltanatı sürerken memleketin dertlerine derman olacak bir görüntüden süratle uzaklaşıyor. Ne yazık ki yaşanan maden faciaları ve iş kazalarıyla öteki ülkelerin 1800'lü yıllarıyla yarışan Türkiye'de, insanlarımız yine bir maden faciası sonrası başsağlığı mesajları dinlemekten bıkmış vaziyettedir. Yürütmecilerin Ak Sarayları için şaşalı kutlama hazırlıklarıyla Ermenek'teki maden kazasının denk gelmesi, üç kuruş ekmek parası için madenlerde ölümü göze alan insanlarımızın sefaletiyle milletin parasıyla saraylar yaptıranların sefahatini çarpıcı bir şekilde gözler önüne sermiştir.

Gözlerini rant bürümüş maden işletmelerinde insanca bir çalışma ortamından ve güvenlik tedbirlerinden mahrum bırakılan işçilerimize layık görülen kader hep ölümdür. Daha beş ay evvel Soma'da 301 canımıza mal olan rantçı zihniyet hâlâ iş güvenliği yasalarını ve denetimleri işletmekten imtina etmektedir. Memleketin her türlü ekonomik faaliyetini yandaşlarına peşkeş çeken ve bu yüzden müsebbibi olduğu rezidans inşaatından madenlere kadar bütün sektörlerde ardı ardına yaşanan felaketleri bir kaza olarak sunan iktidar, kendi sorumluluğunu bilinçli bir şekilde örtmektir. Soma'dan Ermenek'e yaşananlar kaza değil, resmen cinayettir. Bu cinayetlerin ardında sırıtan ise kayırmacılığın, ihmalin, denetimsizliğin baş sorumlusu AKP hükümetidir" dedi.

"KAÇ-AK SARAY AÇILIŞI, İŞÇİLERİMİZ ÇIKARILINCAYA KADAR İPTAL EDİLMELİDİR"
Şefkat Çetin, "İnsanlarımız 846 lira asgari ücretle ölümle burun buruna madenlere inerken, AKP hükümetinin inşa ettiği ABD'deki Beyaz Saray'ın beş katı büyüklüğünde ve trilyonlara mal olan kaç-ak saray acı bir Türkiye gerçeğidir. Topkapı Sarayı ile yetinmeyip Avrupa'dan aldığı borçla Dolmabahçe Sarayını ve boğazda yalıları yaptıran Osmanlı'nın Lale Devri, 600 milyar dolarlara çıkan dış borca rağmen milyon dolarlık saraylar ve uçaklara milletin parasını düşünmeden harcayan AKP hükümeti sayesinde yeniden yaşanmaktadır.

Tevfik Fikret'in “Han-ı Yağmaö şiirindeki “Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin/Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!ö mısralarını aratmayan kaç-ak saray heveslilerine, en azından madende mahsur kalan işçilerimizden, Yüksekova'da can veren askerlerimizden utanın da yemeyi kesin demekten kendimizi alamıyoruz. Muhalefetin katılmayacağını açıklamasına rağmen yandaş 4 bin davetliyle kutlanacak kaç-ak saray açılışı, en azından madendeki işçilerimiz çıkarılıncaya kadar iptal edilmelidir. Milletin çocukları ekmek ve vatan uğruna can verirken, milletin başındakilerin lüks saraylarında resepsiyon görüntüleri tahammül sınırlarını hiç olmadığı kadar zorlayacaktır. Bu yüce milletin sabrıyla daha fazla oynamaktan vazgeçilmeli, saray ve hanedan takıntısına son verilmelidir" dedi.