CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada 'Kiziroğlu' şarkısını 30 Mart yerel seçimlerinde kullanmayı düşündüklerini, bu nedenle şarkıyı yapan merhum Murat Çobanoğlu'nun ailesinden istediklerini, ailenin de kendisine telifi "bedelsiz" olarak verdiğini söyledi.

Tekin, şöyle konuştu;
"Yerel seçimler için şarkı arayışlarımız olduğunda, aklımıza gelen şarkılardan biri de buydu. O dönemde 'Hayat Bayram Olsa' şarkısının telifini aldık. Çobanoğlu'nun ailesinden Kiziroğlu'nun da bulunduğu iki şarkının telifini istedik. Murat Çobanoğlu Karslı'dır. Ailesiyle bağlantıya geçip şarkıları CHP için kullanmak istediğimizi ilettik. Aile CHP'ye şarkıyı, hiçbir bedel almaksızın kullanma izni verdi. Telif de Gürsel Tekin adına verildi."

"KİZİROĞLU HAKSIZLIĞA BAŞKALDIRI EFSANESİDİR..."
"Kiziroğlu, bizim bölgemizde bir köyün adıdır. Şiir de haksızlığa karşı bir başkaldırı efsanesini anlatır" diyen Gürsel Tekin, Ak Parti'ye ve Başbakan Davutoğlu'na şu soruyu yöneltti:

"DAVUTOĞLU HANGİ HAKSIZLIĞA BAŞ KALDIRMIŞ?"
"Sayın Davutoğlu hangi haksızlığa, hangi yolsuzluğa başkaldırmış ki, bu şarkıyı kullanacak? Bu sıradan bir şarkı değil. Ama eğer Sayın Davutoğlu, 17/25 Aralık sürecinde dik durabilirse, işte o zaman bu şarkıyı kullanabilir. Aslında Murat Çobanoğlu'nun bu dizelerinin tüm siyasal partiler tarafından kullanılmasını isterim. Ama tabii ki özüne uygun olarak..."