ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi’nin karşısında bulunan Kobani’de, IŞİD militanları ile PYD’nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında sokaklarda üstünlük kurma savaşı sürürken, ABD önderliğindeki koalisyonun havadan bombalaması da devam ediyor.

Kobani'yi ele geçirmek için 26 gün önce saldırıya geçen IŞİD militanları ile buna karşı koyan YPG güçleri arasındaki çatışmalar sokaklarda devam ediyor. Kobani’de doğu cephesinde Kaniya Kurdan mahallesi ile Meştenur tepesinde süren çatışmalar, Mürşitpınar Sınır Kapısı’na doğru kayarak sürdü. Güney cephesinde ise Halep ile Termik köy yolu üzerindeki çatışmalarda da her iki taraftan da ölülerin olduğu yerel kaynaklar tarafından iddia edildi. ABD önderliğindeki koalisyona ait jetler tarafından havadan bombalan birçok IŞİD mevzisinin de yok edildiği ve 33 IŞİD militanının bu saldırılarda öldüğü belirtildi. Çatışmalarda yaralanan ise Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda bekletilen ambulanslarla Suruç’a getirilerek hastanelerde tedaviye alındı. 

Sınırın Türkiye tarafında alınan 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı tank, obüs ve füze bataryaları ile hava savunma sistemlerinin ise Kobani’ye bakan hakim tepelerdeki önlemleri sürüyor. Daha önce Suruç ilçe merkezi ve Mürşitpınar Mahallesi’nde yoğun güvenlik önlemi alan polis ve askerin de bu uygulamaya son verdikleri gözlemlendi.

Bu arada Kobani'nin komşusu olan Suruç'ta tedirginliğe yol açan ve 3 mahalle ile bir çadır kentte yaşayanların tahliye edildiği çatışmalar nedeniyle sınır hattında bulunan 7 mahalledeki okullardaki eğitimlere verilen ara da devam ediyor.