İlçede teröristlerce tuzaklanmış 221 el yapımı patlayıcıyı imha eden güvenlik güçleri, 108 çukuru kapattı, 167 barikatı kaldırdı. Vali Canbolat, “Yüksekova’daki operasyon yüzde 70’ler seviyesine ulaştı. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki günlerde ‘birlik, huzur operasyonumuz’ bitmiş olur” dedi.

Yüksekova'da terör örgütü PKK'ya yönelik 1 aydır yürütülen operasyonda 149 terörist etkisiz hale getirildi. Yüksekova'da 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu” devam ediyor.

Güvenlik güçleri, ilçenin Orman, Mezarlık, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Cumhuriyet, Dize, Esentepe ve Güngör mahallelerinde el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması çalışmalarını sürdürüyor.

ÖNCELİK SİVİLLERİN GÜVENLİĞİ

Operasyonlarda ağır silahlar kullanan bölücü örgüt mensuplarıyla çatışmalar yaşanıyor. Son olarak güvenlik güçlerince yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında 4 kişilik terörist grubun yeri belirlendi. Yapılan “teslim olun” çağrısına ateşle karşılık veren teröristler, çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.

Böylece operasyonun başladığı tarihten itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 149'a yükseldi. Güvenlik birimlerinin vatandaşların zarar görmemesi için titizlikle yürüttüğü operasyonda, bölücü terör örgütü tarafından kullanılamaz hale getirilen ve içine mevziler oluşturulan çok sayıda bina kontrol altına alındı ayrıca mahallelerde teröristlerce kazılan 108 çukur kapatıldı, çoğu patlayıcıyla tuzaklanmış 167 barikat kaldırıldı.

5 BİN AİLEYE GIDA YARDIMI


Yeşildere ve Dize mahallelerinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Belirlenen hedeflerin imha edilmesi için gece başlayan top atışları ise sürüyor. Yüksekova Kaymakamlığı koordinasyonunda operasyonun başladığı tarihten itibaren, terör örgütü mensuplarınca “canlı kalkan” olarak kullanılmak istenirken kurtarılanların da aralarında bulunduğu ihtiyaç sahibi 5 bin aileye gıda yardımı yapıldı. Güvenlik güçleri, bu süre içerisinde yaklaşık 2 bin kişinin de güvenli şekilde tahliyesini sağladı.

ŞÜKÜRLER OLSUN MORALLER İYİ

İlçede operasyonun yüzde 70'ler seviyesine ulaştığını belirten Hakkari Vali Yakup Canbolat, “İyi bir noktadayız, kritik noktaları da aşıyoruz. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki günlerde 'birlik, huzur operasyonumuz' bitmiş olur. Şu an itibariyle güvenlik güçlerimizin morali yerinde.

Onlar aşk ve şevkle bu bölgedeki terörü bitirmek için kararlılıkla devam ediyorlar. Şükürler olsun, genel anlamda iyi durumdayız. Bütün güvenlik güçlerimize de başarılar diliyoruz.” diye konuştu. Canbolat, “Büyük hendekler var ayrıca binalar arasında da birbirine bağlantılı tüneller var. Bunların hepsini güvenlik güçlerimiz tedbirli ve bir vaziyette imha ediyorlar.” dedi.