Sektörde kullanılan ürünlerin genellikle ithal olması, ürünlerin müşterilerin ölçülerinde özel olarak hazırlanması gibi durumlardan dolayı müşteri ile anlaşılan tutarın belirli bir kısmının önden alınması dolandırıcıların iştahını kabarttı. Sosyal medyaya ve digital medyaya verdikleri ilanlar ile müşterilerin dikkatini çeken dolandırıcılar piyasanın altında fiyat vererek işi alıyorlar. Anlaşmanın yapılmasından sonra müşteriden kaparo alan bu şahıslar ürün ve hizmetin teslimini çeşitli bahaneler ile geciktiriyorlar. Müşteriyi çeşitli bahaneler ile belirli bir süre oyalayan dolandırıcılar belirli bir aşamadan sonra telefonlara cevap vermiyorlar.Taleplerine cevap alamayan müşteriler haklarını hukuk yoluyla aramaya kalktıklarında ise karşılarına 100 TL sermaye ile kurulmuş içi boş bir şirket çıkıyor. 

Heryıl Yeni Bir Marka İle Müşterinin Karşısına Çıkıyorlar 
Son dönemde bu tarz dolandırılmaların arkasında Hüseyin Çiçek ismi çıkıyor. Faaliyetlerine Çiçek Tente olarak başlayan Hüseyin Çiçek vatandaşları bu yöntemle dolandırdıktan sonra sosyal medyada ve Google’da şikayetlerin artması ile Çiçek Tenteyi kapattı. Çiçek tenteden sonra 3Mtent olarak yeni şirketi ile insanların karşısına çıkmaya başladı. Şirket adına hazırladığı web sitesinde başka markaların yapmış olduğu tente örneklerini referans olarak sitesine koyan Hüseyin Çiçek bu markayla haber kanallarında reklamlar dahi yaptı. Sosyal medya ve tv reklamları ile insanların dikkatini çeken Hüseyin Çiçek bu markası ile ilgili de şikayetlerin artmasıyla birlikte web sitesine erişimi kapatarak kayıplara karıştı. 

Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı

Kaparo Vermeden Önce İyice Araştırsınar
Pergole ve tente yaptırmak için internet üzerinde araştırma yaparken 3mtent markasıyla karşılaştığını belirten  Umutcan Tekin vatandaşları güvenilir referansları gerçek olan markalar ile çalışmaları konusunda uyardı.  Hüseyin Çiçek’in kaporayı alana kadar oldukça ilgili olduğunu belirten Tekin, “ İstinyedeki evim için pergole yaptırmak için görüştük, aynı gün içinde geldi. Ölçüleri aldı. Hemen orda fiyat çalışması yapıp teklif verdi. Benim daha önce görüştüğüm markalardan daha uygun fiyat verince anlaştık. Kaparo istedi 2 gün sonra verebileceğimi söyledim. Kaparoyu alana kadar günde 3 defa aradı. Kaparoyu aldıktan sonra işi teslim edeceği güne kadar birkaç defa telefon ile görüştük . Teslim günü sürekli gecikmeye başladı. Bahaneler sürekli değişiyordu. Bir hafta fabrikada yangın çıkıyordu, bir hafta karısı trafik kazası geçiriyordu.Sonra telefonlara hiç cevap vermemeye başladı. Daha sonra biz dolandırıldığımızı anladık ama iş işten geçmişti. İnsanlar bu konuda dikkatli olsunlar bu ve buna benzer adamlardan uzak dursunlar. Anlaştıkları kişilerin ve firmanın geçmişini mutlaka araştırsınlar” dedi