Polise 3'üncü dalga

Emniyet mensuplarına yönelik "22 Temmuz" soruşturmasında 3'ncü dalga operasyon başlatıldı. İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen operasyon kapsamında çok sayıda polis gözaltına alındı.

Polise 3'üncü dalga
Gözaltına alınanlar arasında Eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı da var. Polislerle ilgili suçlamalar arasında ''hükümeti yıkmaya teşebbüs'' iddiası da yer alıyor.

Şu ana kadar 20 polis gözaltına alındı. 14'ü amir 33 polis hakkında da gözaltı kararı var.

Gözaltına alınan polisler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan polisler arasında Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ile İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdür Yardımcısı Yasin Topçu da yer alıyor.

Şüphelilerden bazılarının üzerlerine Türkçe ve İngilizce "Sıfır" yazan siyah tişörtler giydiği görüldü. Bu tişörtlerden giyen şüphelilerden birinin, "Biz zaten sıfırız, buradayız. Ama haram para sıfırlanmaz" diye bağırdı.


Gözaltına alınan Yakup Saygılı, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Saygılı, gazetecilere niçin gözaltına alındığını bilmediğini söyledi.

Polislerle ilgili suçlama ''hükümeti yıkmaya teşebbüs'' ve ''casusluk ile resmi belgede sahtecilik'' iddialarına yönelik...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.