Diyarbakır'ın 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş ederek ağır yaraladığı ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin Çil için bugün Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi.

Törene 2'inci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 2'inci Birleşik Hava Harekat Merkezi (BHHM) Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehidin ailesi ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören şehit naaşının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. 7'inci Kolordu Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi.

Yüzbaşı Çelikkollu, "Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar.

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi. Duaların okunduğu törenin ardından Şehit Astsubay Üstçavuş Seçkin, toprağa verilmek üzere memleketi Ankara'ya uğurlandı.