14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında karar açıklandı.

EKREM DUMANLI SERBEST
Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Hidayet Karaca dahil 4 kişi tutuklanırken, 8 kişi serbest kaldı.

HİDAYET KARACA VE DÖRT KİŞİ TUTUKLANDI

Tutuklanan isimler Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet karaca, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ve Emniyet Amiri Mustafa Kılıçarslan.

Karardan sonraki ilk kare



KARAR BÜYÜK SALONDA
"14 Aralık" soruşturmasıyla ilgili hakim, mahkemeye sevkedilen 12 kişi hakkındaki kararı adliyenin büyük salonunda açıkladı. Salona şüpheliler ve avukatları dışında kimse alınmadı.

14 ARALIK OPERASYONU
Tahşiyeciler grubuna kumpas kurdukları iddiasıyla 14 Aralık'ta düzenlenen operasyonda Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltı listesinde ismi bulunan emniyet Amiri Mustafa Kılıçarslan ise kendisi emniyete teslim oldu.

Şüpheliler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde Emniyette İstanbul Cumhuriyet Savcıları Hasan Yılmaz, İrfan Fidan ve Fuzuli Aydoğdu tarafından sorgulandı. İlk ifadelerin ardından Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan ve Fahri Sarrafoğlu serbest bırakıldı.

İFADESİ 7 SAAT SÜRDÜ
Savcılar gözaltı süresinin son günü olan çarşamba günü Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Mutlu Ekizoğlu ve Ertan Erçıktı’nın ifadelerini aldı. Hidayet Karaca’nın ifadesi 7 saat sürdü.

OTOPARKTAN İÇERİ ALINDILAR
Emniyette ifade alan savcılar eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak’ı serbest bıraktı. Aralarında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 12 kişi tutuklanmaları, polis memurları Ayhan Akça, Halit Akbulut, Mustafa Uyanık ve Ferdi Taşkaya’yı ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk etti. Hâkim Bekir Altun ilk olarak adli kontrol kararlarını alarak 4 kişiyi serbest bıraktı.