CHP Parti Meclisi Üyesi ve Gazeteci Tuncay Özkan, Kırşehir'de partililerle bir araya geldi. 2008 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında yaşadığı sürece değinen Özkan, 10 Mart'ta cezaevinden çıktığını ve bugüne kadar Türkiye’de 70 il dolaşarak yaşadıklarını anlattığını söyledi.

"RAMAZAN'DA SU VERMEDİLER"
Özkan, "Polisler aşağıda çağırmaya başlayınca baktım, böyle büyük kameralarla gelmişler, kamera şakası mı yapıyorsunuz çocuklar hayırdır? dedim. Yok dediler biz polisiz. Nereden bileceğim sizin polis olduğunuzu dedim arkalarını döndüler. Sırtlarında polis arması var. Ben kapıyı açıyorum siz gelin dedim.

Bizim ev 80 metrekare 120 polis içeri doluştu. Polislere bir yarınız çıkın bir yarınız içeride kalsın ne yaptığınızı bir göreyim dedim. Dokuz saat sonra evden çıktım. Emniyete gittik. Nezaretteyiz, beşinci gün sabaha karşı, Ramazan ayı su vermiyorlar, yarım litre su veriyorlar.

"TIRAŞ OLMAMA BİLE İZİN VERMİYORLAR"
Gömlek, takım elbise değişimine hatta sakal tıraşı bile olmama izin vermiyorlar. Neden sakal tıraşı olmama izin vermiyorsunuz dedim, savcı bey öyle istiyor dediler.

"ZEKERİYA ÖZ İLE NİHAT TAŞKIN VARDI"

Gittik savcı beye, üç tane savcı oturuyorlar yan yana cam kenarında Savcı Zekeriya Öz var. Ortada Savcı Nihat Taşkın var. Yan tarafta da Mehmet Ali Pekgüzel adlı savcı var. Siz beni neden aldınız sorusunu sordum sürekli" diye konuştu.

"SAVCILAR SÜRE İSTEYİNCE MAHKEME BAŞKANI KIZDI"
Sorguya çıkınca kendisinin suçunun söylenmesini ve savunma yapmak istediğini anlatan Özkan, "Ben savunma yapmak istediğimi söyledim. Savcılar kendi aralarında konuştular. Mahkeme Başkanı söyleyin dedi. Savcılar dediler ki biz süre istiyoruz. Süre istiyoruz deyince Mahkeme Başkanı çok kızdı.

"MAHKEME 3 SAAT KADAR ARA VERDİ"
Mahkeme Başkanı, ’Ne süresi kardeşim adam 1 yıl 2 aydır burada yatıyor. Söylesenize suçu ne ise' dedi. Bunun üzerine savcılar yine kendi aralarında konuştular, o zaman biz ara istiyoruz dediler. Mahkeme 3 saat kadar ara verdi. Dönünce mahkeme başkanı Köksal Şengün, savcıya dönerek 'Buyurun Savcı Bey' dedi.

Daha sonra Köksal Şengün’ü bizim tahliyemizi istediği için mahkeme başkanlığından aldılar. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel; ’Sanık Ahmet Tuncay Özkan’a suçunun söylenmesi ihsası rey olacağından söylenmemesine ancak sanık suçunu en iyi kendisi bildiğinden anlatması durumunda mahkemenin bundan yararlanacağına' ifadelerine yer verdi.

"BEN O GÜN TÜRKİYE'DEN ÇOK KORKTUM"
Ben o gün Türkiye için çok korktum. Yani masumiyeti istedikleri gibi cezalandırabilir, istediklerini yapabilirler. Onun üzerine dedim ki, Orta Çağ'da bile insanlara sen şu suçtan dolayı buradasın şundan yargılanıyorsun deniyordu. Böyle bir şey olamaz. Ama oldu. Ve biz bu güne geldik" dedi.