Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Daha önceki saldırıların hepsinin belirli hedeflere yönelik olarak değerlendirebiliriz. Ancak son saldırı, kalabalığın en fazla olduğu akşam saatlarinde gerçekleşiyor.

Doğrudan toplumun tamamına yönelik bir saldırı olması sebebiyle, terör örgütünün gerçek yüzünü gösteren bir saldırıdır.

Kızılay'daki saldırı toplumun tamamına yöneliktir.

Elinde silahı olan teröristle, unvanını ve kalemini teröre destek olma noktasında kullananların arasında fark yoktur.

Ya bizim yanımızda olacaklar ya da teröristlerin yanında yer alacaklar. Bu işin ortası yoktur.

Terör örgütlerine destek verenlerin adliyenin bir kapısından girip, diğerinden çıkmasına tahammül edemeyiz.

Böylesine acı bir hadiseyi siyasi rant devşirme vesilesine dönüştürmeye çalışanları da milletimiz asla unutmayacak ve affetmeyecektir. İçeride ve dışarıda bugün bize bedel ödettiklerini sananlar gerçek bedeli kendileri ödeyeceklerdir. Bunun da böyle bilinmesini isterim.

Biz, milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin bekası için bin yıldır bedel ödüyoruz, ödemeye devam etmekten de çekinmeyiz. Bugün bize en alçak, en sinsi, en insanlık dışı yöntemlerle saldıranlar, inanın bana bedel ödeme günü geldiğinde hayvandan daha aşağı bir konuma düşecekler ama yine de kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaklardır.

Bedel ödettiklerini sananlar gerçek bedeli ödeyecek. Bu saldırının arkasındakiler kendilerini bekleyen akibetten kurtulamayacaktır.

Terörün amacı gündemi kontrol altına almaktır.

Bir İsmail yok, on binlerce İsmail'ler var. Türkiye'nin önünü kimse kesemeyecektir.

Arkadaşlar 'Programı iptal mi etsek?' dedi. 'Teröristleri mi sevindireceğiz?' dedim. Teröristleri sevindirmeyeceğiz, yolumuza devam edeceğiz.

Mermilerin arasında ambulanslar hastalarını almaya geliyor. Her yiğidin harcı değil. aynı dönemde ambulanslarımıza 16 ayrı alıkoyma hadisesi yaşandı. Tek amaçları vatandaşlarımıza hizmet vermek olan saglık personelimiz hedef alındı. tüm personelimiz canla başla çalışarak terör örgütünün amacına ulaşmasına izin vermemiştir.