Gazetecilikten çok "provokasyonlarıyla" gündeme gelen Yeni Akit yayınladığı bir karikatür ile Cumhuriyet Gazetesi'ni hedef gösterdi. Yeni Akit'in birinci sayfasında "manşetüstü" köşesinde yayınlanan günlük karikatürde bugün Charlie Hebdo karikatür seçkisi yayınlayan Cumhuriyet gazetesi hedef alındı.

Bugün Brüksel ziyareti öncesinde Cumhuriyet'i hedef gösteren Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sözlerine paralel bir karikatür yayınlayan Yeni Akit dün de binası önünde protesto gösterisi yapan MHP'li ülkücülere "ateş açılmasıyla" gündeme gelmişti.

BU KAÇINCI PROVOKASYON!
Yeni Akit daha önce defalarca provokatif manşetleri ve hedef gösterme girişimleriyle gündeme gelmişti.

DANIŞTAY CİNAYETİNDE HEDEF GÖSTERDİ

Yeni Akit Danıştay saldırsı öncesi öldürülen hakimi de hedef göstermesiyle gündeme gelmişti. "Okul yolunda başını örten öğretmen"e yönelik kararından dolayı saldırıya uğrayan Danıştay 2. Dairesi'nin üyelerini 13 Şubat 2006 tarihinde hedef gösteren Yeni Akit, üyelerin fotoğraflarını da yayımlamıştı.

Danıştay katili Alparslan Aslan elinde o zamanki adıyla "Vakit" ile yakalanmıştı. Arslan'ın üzerinden Vakit kupürleri çıkmıştı. Saldırı sonucunda müzakere halindeyken saldırıya uğrayan 2. Daire üyelerinden Yücel Özbilgin yaşamını yitirirken, Daire Başkanı Mustafa Birden, üyeler Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Tetkik Hâkim Ahmet Çobanoğlu yaralanmıştı.



BARO BAŞKANINI HEDEF GÖSTERDİ, ÖLDÜRÜLDÜ
Daha önce "Akit" adıyla yayın yapan gazete, türbanlı avukatları barodan çıkardığı belirtilen Gümüşhane Baro Başkanı Ali Günday'ı da manşetine taşımıştı. Günday, haberden birkaç gün sonra, 26 Temmuz 1995'te İzzet Kıraç tarafından bürosunda öldürüldü.

YARGITAY ÜYELERİNİ HEDEF GÖSTERDİ
Gazete, 28 Eylül 1998 tarihindeki sayısında da, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın şiir davasından mahkûmiyetinin onanmasını isteyen Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin 4 üyesinin fotoğrafını yayımladı. 'Cezacılar insan içine çıkamıyor' ve 'Evlerine kapandılar' başlıklı haberde, onama kararı veren üyeler, 'mezhepçilik yapmakla' suçlanmıştı.

KIŞLALI'YI HEDEF GÖSTERDİ, ÖLDÜRÜLDÜ
"Akit", 13 Mayıs 1999 tarihli sayısında da, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın fotoğrafını yayımlamış ve fotoğrafının üzerine çarpı işareti koyarak, "Yuh pişkin zorba", "Zorba Kemalist gemi azıya aldı" başlıklarını atmıştı. Kışlalı, bu haberden beş ay sonra, 21 Ekim 1999'da evinin önündeki arabasına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi.