Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yılbaşı akşamını Bolu Dağı'nda karla mücadele çalışması yapan Karayolları işçileriyle geçirdi.

İŞÇİLERE VE ASKERE BAKLAVA İKRAM ETTİ
Kar küreme aracıyla TEM Otoyolu'nun kenarındaki yan yolda kar küreyen Bakan Yıldırım, Karayolları işçilerine baklava ikram etti. Bakan Yıldırım, hizmet alımı yoluyla kar mücadelesi yaptıkları yollarda verim alamadıklarını söyledi.



KARLA MÜCADELEDEN ZİYADE TIRLA MÜCADELE
Gazetecilere açıklama yapan Bakan Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, 66 bin kilometleriyi aşan yol ağında 9 bin civarında personel ve 8 bine yakın makina, techizat ile kar ve kış mücadelesini aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

Tonlarca tuz, agrega, üre, buz çözücü malzeme ile kış tedbirlerini aldıkarını belirten Bakan Yıldırım, Karayolu ekiplerinin özellikle karla mücadeleden ziyade TIR'larla mücadele ettiğini belirtti.



SOLLAMA VE ŞERİT DEĞİŞTİRMEDEN UZAK DURUN
Bakan Yıldırım, şöyle dedi: "TIR'ların kayarak makaslama yapıp yolu kapatması sıkıntılara yol açıyor. Karla mücadele ekiplerimiz bazen bu TIR'lar yüzünden o noktaya erişmekte de sorun yaşıyor. Sürücülerin gereken tedbirleri mutlaka almaları gerekir. Bu hava şartlarında sollama, şerit değiştirme işlerinden uzak duralım. Yer sağlam değil. Kaygan zemin. Kontrolü elden kaçırır, tatsız bir kazaya sebebiyet verebiliriz. Unutmayalım; yolların kralı olmaz, yoların kuralı olur. 'Siz siz olun kurallara riayet edin. Sevdiklerinizi üzmeyin, sağ salim sevdiklerinize ulaşın' diyoruz."