Türkiye’nin yerli otomobili banttan indi, dünyanın gözüne şimdiden girdi. Togg, sürüşü konforuyla meraklılarını daha çok heyecanlandırdı.

Nasıl çalışıyor?

Fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye'ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle bu yola çıkan Togg, seri üretime Mart 2023 yılında geçecek.

Çalışanlar, 2024’ün en iyilerini belirledi Çalışanlar, 2024’ün en iyilerini belirledi

6 farklı renkle sürücüsünün karşısına çıkacak olan Togg’un, nasıl çalıştığı merak konusu.

Enerjisini elektrikten alıyor

Elektrikli otomobillerin enerjilerini petrol türevi fosil yakıtlar yerine, elektrikten alan otomobiller olduğu özellikle belirtildi.

Çevre dostu otomobil

Hibritle şarj edilebilen otomobillerin içten yanmalı motora sahip olduğu aktarılırken, Togg’da fosil yakıt kullanılmadığı için emisyona yol açmayacağı söylendi.

Elektrikli otomobillerin hareket etmesi için gerekli olan elektrik enerjisinin, otomobilin altında yer alan büyük bir batarya tarafından sağlandığı, aracın yol tutuş karakterini iyileştirdiği bildirildi.

Yüksek devir değerlerine sahip

Elektrik motorunun, bataryadan aldığı enerji ile otomobilin hareket etmesini sağladığı, bu motorların içten yanmalı motorlara göre yüksek devir değerlerine sahip oldukları, bunun için otomobillerde şanzımana gerek kalmadığı ve bu sayede daha konforlu daha performanslı bir sürüşün mümkün olduğu belirtildi.