Zeytinburnu’nda patlayıcı izi yok

ZEYTİNBURNU’nda patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiği işyerinde inceleme yapan bomba imha ve olay yeri inceleme ekiplerinin patlayıcı madde izine rastlamadığı...

Zeytinburnu’nda patlayıcı izi yok
ZEYTİNBURNU’nda patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiği işyerinde inceleme yapan bomba imha ve olay yeri inceleme ekiplerinin patlayıcı madde izine rastlamadığı iddia edildi. Kesin sonuç Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın atadığı bilirkişi heyetinin incelemesiyle ortaya çıkacak.

Faruk Kandova’nın birkaç ay önce açtığı Maxi Ambalaj isimli işyeri, Mithatpaşa Tramvay Durağı’nın hemen karşısındaki 4 katlı binanın giriş katındaydı. Binanın bodrum katı da depo ve ofis olarak kullanılıyordu. Plastik eşyalar ve ambalaj malzemeleri satılan ruhsatsız dükkanda 12 Temmuz’da patlama meydana geldi. Patlama öylesine şiddetliydi ki, dükkanın önünde park edilmiş bir otomobili karşıdaki binanın duvarına fırlattı. Karşı binaların camları kırıldı. Patlamanın hemen ardından da yangın başladı. Dükkanın bir üst katında oturan 8,5 aylık hamile Ayşe Akıllı mahallelinin battaniye ve kartonları üzerine koyduğu çöp konteynerine atlayarak canını kurtardı. Ancak dükkanın bodrum katında bulunan muhasebeci Kader Kılıç (22), çalışanlardan  Uğur Çokgülenler (42) ve dükkana koli bandı almak için gelen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Eda Can (23) o kadar şanslı değildi. Bodrum katın tavanı üzerlerine çökünce yanarak feci şekilde hayatlarını kaybettiler.

PATLAYICI MADDE İZİ YOK   

Patlamadan hemen sonra polisin bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri olay yerinde çalışmalara başladı. Polisler dükkanın çeşitli yerlerinden numuneler aldı ve bunlar laboratuvarda incelendi. İddiaya göre, yanmış numuneler üzerinde patlayıcı izine rastlanmadı. Polisin patlayan işyerinin sahibi Faruk Kandova hakkında yaptığı soruşturmadan da bir sonuç çıkmadı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı delillerin kaybolmaması için olay yerine iş makinesi girmesini yasakladı. Ayrıca yangın ve patlayıcı maddeler uzmanı Şahin İplikçi’nin başkanlığında bir bilirkişi heyeti oluşturuldu. Bilirkişi heyetinde bomba ve kriminal uzmanı polisler, patlayıcı uzmanları, itfaiyeciler ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan bir ekip de yer aldı. Patlamanın meydana geldiği işyerinde önceki gün inceleme yapan bilirkişi heyeti laboratuvar incelemesi için delil topladı.

Başsavcılık ayrıca ağır yaralı işyeri sahibi Faruk Kandova’nın tedavisi devam ettiği için gözaltı kararı çıkartmadı. 

FACEBOOK’TAN TEŞEKKÜR MESAJI

Patlamanın meydana geldiği işyerinin bir üst katında oturan 8.5 aylık hamile hostes Ayşe Akıllı patlamadan yara almadan kurtuldu. Yangının başladığı ilk anda da evinin balkonuna çıktı. Mahalleli battaniye ve kartonları bir çöp konteynerinin üzerine koyarak atlama yastığı oluşturdu. Ayşe Akıllı bu konteynerin üzerine atlayarak yara almadan kurtuldu. Faciayı burnu bile kanamadan atlayan Ayşe Akıllı önceki gün facebook’taki hesabından teşekkür mesajı yayınladı. Ayşe Akıllı mesajında şunları yazdı:

“Allahıma binlerce şükürler olsun. Arayan, soran, geçmiş olsun dileklerini gönderen sevgili dostlarım. Hepinize çok teşekkür ederim. Özellikle atladığım anda burnum bile kanamadan bebeğimle kurtulmama yardımcı olan, o patlama ve alevlerin ortasında canı pahasına koşuşturup beni kurtarmak için çaba gösteren tüm mahalle sakinlerinden, vatandaşlardan Allah razı olsun. Haklarını helal etsinler. En büyük acı hayatını kaybedenlere. Onlara rahmet etsin. Ailelerine sabır versin Allah’ım. Eşim beni Allah’a emanet ederek evden çıktı. Allah beni ve bebeğimi ona bağışladı. Hepiniz Allah’a emanetsiniz.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.