BURSA’da, 3 ayrı hırsızlık olayına karışan 51 yaşındaki Metin Durgun, mağdurlarıdan birinin, gazetede yayınlanan güvenlik kameraları görüntülerinden kendisini tanıması üzerine yakalandı. Sahte kimlikle yakalanan Durgun’un cezaevi firarisi olduğu da ortaya çıktı.
5 Ağustos'ta, merkez Osmangazi İlçesi Tahtakale Mahallesi’ndeki beyaz eşya mağazasında çalışan 24 yaşındaki Özge K.’nın cep telefonu, çöp atmaya gittiği sırada içeri giren bir kişi tarafından çalındı. Hırsızlık sırasında kayıtta olan güvenlik kamerası görüntüleri şüphelinin yakalanması ve kimlik tespiti amacıyla televizyon ve internet sitelerinde yayınladı.
Bir süre sonra çay ocağında oturan Sabri D. adlı kişinin de cep telefonu çalındı. Telefonunu bulmak için uğraşan Sabri D., Özge K.’nın cep telefonunun çalınmasıyla ilgili haberi gazetede okurken, güvenlik kamerası görüntülerinde yer alan kişinin olay günü yanında bulunduğunu fark edince durumu polise bildirdi. Sabri D.’nin başvurusu üzerine soruşturmayı genişleten polis ekipleri, Metin Durgun yakalandı.
Durgun, gözaltına alındığında polislere üzerinde kendi fotoğrafının bulunduğu sahte kimlik verdi. Yapılan üst aramasında bir başka sahte kimlik daha elde edildi. Polis bu kimliklerden birinin otomobilden çalınan cüzdandan alındığını tespit etti.
Polis tarafından ifadesi alınan Durgun, iki cep telefonu ve otomobilden cüzdan çalışma suçlarını işlediğini kabul etti. Yapılan soruşturma sonucu ayrıca Mustafakemalpaşa İlçesi nüfusuna kayıtlı Metin Durgun’ın hırsızlık suçundan yattığı Bandırma Açık Cezaevi’nden de firar ettiği belirlendi.
Hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından 20 kaydı bulunan Metin Durgun, adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI