Halis Bayancuk, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Halis Bayancuk, IŞİD'e yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde yapılan çağrı ile bayramların ilk günü Ömerli'de organize edilen etkinliklere katılıp konuşmalar yapıyordu.

En son geçtiğimiz Ramazan Bayramında İstanbul'daki etkinlikte konuşmuştu. Bayancuk,

"Müslümanların evlerini sabah 5'te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah'a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın" demişti.

Halis Bayancuk'ın bu konuşması "T.C. Rejiminin Başındakilere Bir Uyarı" başlığıyla etkinliği organize eden gruplar tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

Star Gazetesi Ebu Hanzala'yı Manşetine Nasıl Taşımıştı?

IŞİD’e yönelik operasyonlar kapsamında bu sabah gözaltına alınan ve Türkiye’deki ‘Ebu Hanzala’ rumuzlu Halis Bayancuk, Star gazetesi tarafından bundan sadece yedi ay önce ‘kumpas mağduru’ ilan edilmişti bugün ise 'Türkiye'yi tehdit eden o isim gözaltına alındı' başlığıyla haber geçti.


Halis Bayancuk’un ismi Türkiye’deki El Kaide operasyonlarına gündeme gelmişti. Önce 2008’de, sonra 2011’de ardından da 2014’te olmak üzere üç kez hapse giren Bayancuk, ilk ikisinde ‘El Kaide Türkiye liderliği’, son operasyonda ise ‘IŞİD Türkiye liderliği’ suçlamasıyla tutuklanmış ve toplam dört yıl hapiste kalmıştı.

Kumpas mağduru Halis Bayancuk



Star gazetesi, 17-25 Aralık soruşturmalarının ardından ‘paralel’ ilan edilen Gülen Cemaati’nin kendisine kumpas kurduğu iddiasıyla 21 Aralık 2014’te Bayancuk’la bir söyleşi gerçekleştirmiş.

“4 yılını cezaevinde geçiren kumpas mağduru Halis Bayancuk yaşadıklarını Star’a anlattı” anonsuyla duyurulan söyleşide Bayancuk, Fethullah Gülen’i eleştirdiği için operasyonların hedefinde olduğunu öne sürüyor.



Bayancuk, “Terör örgütü liderliği ile suçladılar. Ama iddialardan çok Gülen’i sevip sevmediğim soruldu. Tek suç delili bulamadılar. Hakkımı helal etmiyorum” diyor.

Star'ın bugünkü internet sitesindeki haberinde ise;

Türkiye'yi tehdit eden o isim gözaltına alındı!
"T.C. rejiminin başındakilere bir uyarı" videosunda konuşan 'Ebu Hanzala' 13 ildeki operasyon sırasında gözaltına alındı.

İSTANBUL'da bu sabah yapılan terör operasyonunda ‘Ebu Hanzala‘ ismiyle bilinen Halis Bayancuk da gözaltına alındı. Halis Bayancuk, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Halis Bayancuk, DAEŞ'e yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde yapılan çağrı ile bayramların ilk günü Ömerli'de organize edilen etkinliklere katılıp konuşmalar yapıyordu.

En son geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda İstanbul'daki etkinlikte konuşmuştu. Bayancuk, "Müslümanların evlerini sabah 5'te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah'a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın" demişti.

Halis Bayancuk'ın bu konuşması "T.C. Rejiminin Başındakilere Bir Uyarı" başlığıyla etkinliği organize eden gruplar tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.