Teslim Olan Komiser Tutuklandı, Müdür Serbest Kaldı

22 Temmuz Operasyonu kapsamında mahkemece serbest bırakıldıktan sonra savcının itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten, teslim olan Ramazan Bolat tutuklandı; Kazım Aksoy ise serbest bırakıldı. Haklarında yakalama...

Teslim Olan Komiser Tutuklandı, Müdür Serbest Kaldı
22 Temmuz Operasyonu kapsamında mahkemece serbest bırakıldıktan sonra savcının itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten, teslim olan Ramazan Bolat tutuklandı; Kazım Aksoy ise serbest bırakıldı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 polis içinde bulunan İstanbul eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy, ve Komiser Ramazan Bolat dün saat 21.00 sıralarında avukatları ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim oldu. Mahkemedeki sorguları saat 02.30'da sona eren iki isimden Bolat özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi; Aksoy ise serbest bırakıldı.

"SERBEST KALDIĞIM İÇİN MUTLU DEĞİLİM"

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Emniyet Müdürü Kazım Aksoy, "Ben serbest kaldım. Serbest kaldığım için mutlu değilim. Eğer cezaevine girseydim, tutuklansaydım da üzülmeyecektim. Benim serbest kalmam suçsuz olduğum anlamına gelmemektedir. Arkadaşlarımın tutuklanmaları da onların suçlu olduğu anlamına gelmemektedir. Çünkü ortada herhangi bir suç yok. Arkadaşlarımız tutuklanıyorlar. Neden tutuklandıklarını bir türlü anlayamadık. Günlerdir kaçtı diyerek haberler yapılıyor. Biz kaçmadık kaçmayız da biz bu vatanın evladıyız. Bizim kaçacak başka bir vatanımız yok. Bu vatanı da kimseye bırakacak değiliz. Bu Selam-Tevhit Terör Örgütü alenileştiği zaman nasıl bir örgüt olduğunu herkes görecek. Nasıl ülkemizin sırlı bilgileri başka ülkelere satıldığı görülecek. Nasıl casusluk yapıldığı görülecek" dedi.

"TARİH BUNLARI YAZIYOR"

Ramazan Bolat'ın tutuklanmasına ilişkin eleştirilerde bulunan avukat Ömer Turanlı, "Müvekkilim Ramazan Bolat, hukuk tarihine geçecek enteresan bir kararla Türk Ceza Kanunu’nun 134/2 maddesi gereğince yani özel hayatın gizliliğini ihlal suçlamasıyla tutuklanmıştır. Bu maddenin cezası 1-3 yıl arasıdır. Yani en az 1 en fazla 3 yıldır. 1-3 yıl cezası bulunan bir suçtan tutuklanma olayı öyle zannediyorum ki ilk kez bu mahkemede olmuştur. Bu karar hukuk tarihine maalesef çok kötü bir şekilde geçecektir. Tarih bunları yazıyor" diye konuştu.

"TUTUKLANACAKLARIN LİSTESİ BELLİ"

Avukat Kamil Ata ise 'Evrakta sahtecilik ve casusluk' iddialarından bir delil bulunamadığını belirten Avukat Kamil Ata ise, "Özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçe gösterilerek müvekkilim Ramazan Bolat tutuklandı. Bizde artık şu kanaat hasıl oldu. Tutuklanacakların listesi belli. Hiçbir belge bulamazsa saçın dökülmüş diye tutuklanacak" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.