Çoğu zaman arkadaşlarımızın makyaj malzemelerini çekinmeden kullanırız. Herhangi bir tehlikeyle karşılaşacağımız aklımızın ucuna bile gelmez. Ancak bu haberi okuyunca bir daha en yakın arkadaşınızın hatta ailenizden biri olsa bile makyaj malzemelerini kullanmak istemeyeceksiniz. 

Daily Mail'in haberine göre 27 yaşındaki Jo Gilchrist, yüzündeki bir sivilceyi kapamak için arkadaşının makyaj fırçasını kullandı. Arkadaşının yüzünde stafilokok bakteri taşıdığını bilmeyen kadın aynı fırçayı kullanınca hayatı kabusa döndü.

Antibiyotik tedavisi etki etmedi

Bakterinin omurgasını hedef alması sonucu yaşadığı ağrılarla hastaneye kaldırılan Jo, kuvvetli antibiyotik tedavisi de etkili olmayınca kötürüm kaldı. 27 yaşındaki Jo, hayatının geri kalanını tekerlekli sandalyede geçireceğini öğrenince bu kadar önemsiz bir detay dolayısıyla hayatının bu denli etkilenmesi karşısında şok oldu.

Genelde zararsız olan bakteri bazen enfeksiyona neden olabilir

Stafilokok bakterisi genellikle zararsızdır ve pek çok kişinin cildinde veya burnunda bulunur. Ancak bazı kişilerde ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle kişisel hijyen eşyalarının ortak kullanımından kaçınmak gerekir. Stafilokok, yaralardan bulaşır ve kızarıklık, sivilce, şişkinlik ve hassasiyete neden olabilir.