Hiç fark ettiniz mi, erkek arkadaşınız ya da eşiniz genellikle “ben” ile dolu cümleler kurar. Olaylara kendi açısından bakar ve değerlendirmelerini de “ben” merkezci olarak sunar. 

Hoşlandığınız erkeği kazanmak ya da kaybettiğiniz erkeği yeniden kazanmak için “ego”sunu beslemek zorundasınız. Hayır, bunu yapamam, ben ona değil, o bana saygı duysun diyorsanız, bu durum erkeğin doğasına aykırı. Fazla şansınız yok. Hemen itiraz etmeyin. 

Erkekler, elde edilmesi kolay ama elde tutulması zor yaradılıştalar. Bir erkeği kendinize bağlamak ve özellikle de her dediğinizi dinletmek istiyorsanız onu bu silah ile vurmalısınız. Sonuçta göreceksiniz ki, sizin menzilinizden hiç çıkmıyor.

Ona saygı duyun
Erkekler, birlikte oldukları kadından saygı görmek istiyor. Ona saygı duymuyorsanız kazanmadan kaybetmeye mahkumsunuz. Bana saygı duy, saygılı ol, sözünü ondan direkt işitmezsiniz ancak sizden saygı beklediğini sık sık hissetmiş olmalısınız. Bir şey yapmaya karar verirken, yalandan da olsa ona fikrini sorun. Fikirlerini dinleyin ve fikirlerine saygı gösterin. Kendi istediğinizi yapacak olsanız bile, ona akıl danışın. Ondan fikir almanız egosunu okşayacak.

Onu taktir edin
Bir erkeği taktir etmek sizin için belki önemsiz bir detay ancak hayatınızdaki erkek için son derece önemli. Onunla ne kadar gurur duyduğunuzu, ne kadar başarılı olduğunu ve becerilerini sık sık dile getirin. Abartmamak şartıyla onu sık sık taktir edin. Ne kadar mutlu olduğuna şaşıracaksınız. Tabi ki size olan bağlılığına da.

Kendinize bakın
Erkeklerin doğasında var. Ne yaparsanız yapın, önce dış güzellik, daha sonra iç güzellik. Erkekler için kadının önce göze, sonra gönüle hitap etmesi esas. Bu noktada sakın nasıl olsa evlendik, artık başkasına bakmaz diye düşünmeyin. Onu elde edebilirsiniz ama elinizde tutmak için daha çok çaba sarf etmelisiniz.

Güzellikten kastımız kesinlikle mankenlik ya da foto modellik ölçütü değil. Her şeyden önce, temiz, bakımlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmalısınız. Saçlarınız da elbet de… Kendinize bakım için ayıracağınız birkaç saat ile hayatınızdaki erkeğin gözüne daha güzel gelebilirsiniz. Erkekler, kadınlarıyla gurur duymak istiyor. Size gereken birazcık bakım.

Güler yüzlü olun
Erkekler, kadınların güler yüzlü olmasına inanamayacağınız kadar önem veriyor. Güler yüzlü, sempatik bir kadın aynı zamanda cana yakındır da. Erkeklerin kalbini fethetmek istiyorsanız daima pozitif olun. Ne kadar güzel bir kadın olursanız olun, eğer asık bir yüze sahipseniz maalesef şansınız yok. Size, sürekli gülün demiyoruz. Unutmayın, canı ne kadar sıkkın olursa olsun, erkeğinize atacağınız sıcacık bir bakış bütün dertlerini unutturmaya yetecektir