Kusursuz Makyaj Nasıl Yapılır ?

Makyaj diyoruz ama makyaj, hem güzellik hem de sağlık açısından öyle kestirilip atılacak bir konu değil. Zannımızca her kadın yaptığı makyajın kusursuz makyaj olmasını ister. Peki kusursuz makyaj nasıl yapılır?

Kusursuz Makyaj Nasıl Yapılır ?
Kusursuz makyaj için öncelikle dikkat edilmesi ve ele alınması gereken nokta, kullanılacak makyaj malzemeleridir. Öyle ki her makyaj malzemesi her cilt yapısına uygun değildir.

Bu uygunsuzluk hem sağlık hem de kozmetik açıdan kendisini ele verir. Buna bir örnek verecek olursak eğer; nemli cilt makyajında makyajın akıp da bozulmaması için makyajın sabitlenmesi kusursuz makyaj için kaçınılmazdır. Bunun içinde makyajı sabit tutan makyaj sabitleyici kullanılması en doğrusudur. Bir başka örneği ise kuru cilt makyajı konusunda verebiliriz. Cilt yapısı kuru olan kadınların ciltlerini nemlendirmesi için tonik kullanması gerekir.




Kusursuz makyaj nasıl olmalı sorusuna yazımızın bundan sonraki bölümlerinde cevap bulabileceksiniz.


Makyaj yapma işini profesyonelce ele alan ve bundan hayatlarını kazanan makyözlerin hemen hemen birçoğunun makyaja başlamadan önce yapıkları ilk işlem makyaj yapılacak cildin temiz ve bir o kadar da canlı olmasıdır. Bunun için cilt yapınıza uygun bir cilt temizleyici ile işe başlayabilirsiniz.

Cilt temizleme işlemini yaptıktan sonra tonik yardımı ile cildinizi canlandırmanız gerekir. Az önce de dediğimiz gibi kusursuz makyajın ilk adımı buna temeli de diyebilirisiniz. Makyaj yapılacak cildin temiz ve canlı olmasıdır. Ancak bu işlemlerden sonra iç rahatlığı ile makyaj yapmaya başlayabilirsiniz.

Şimdi geldik kusursuz makyajın ikinci adımına. Yapacağınız makyajın kalıcı olması için kullanmanız gereken malzemelere. Bunlar sırası ile fondöten, kapatıcı, pudra ve allık. Bu malzemelerin doğru kullanımı sayesinde yapacağınız kusursuz makyaj için harika bir zemin hazırlayabilirsiniz. Size bir makyaj yapma sırrı vereli, harika bir makyajın sırrı en temelde mükemmel bir zemin oluşturmaktan geçer.



Bu mükemmel zemin oluşturmayı da fondöten kullanarak yapabilirsiniz. Fondöten sayesinde cilt üzerinde bulunan kusurları ve pürüzleri kapatarak makyajınızın harika görünmesi için zemin hazırlarsınız. Fondöten i makyaj süngeriniz ile pürüzler kapanana kadar dikkatli bir biçimde sürmelisiniz.

Bu arada yaptığınız makyaj eğer gece makyajı ise süreceğiniz fondöten miktarı gündüz makyajında kullandığınızdan kalın olmalı. Fondöten kullanımı ile dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise fondöten renginin cilt renginiz ile uyumlu olmasıdır.

Fondöten kullanımından sonra sıra geldi cildinizdeki siyah nokta, sivilce veya siyah lekeler var ise bunları kapatmaya. Parmağınızın ucu ile az bir miktarda aldığınız kapatıcınızı görünmesini istemediğiniz noktalara yavaş bir biçimde sürmelisiniz. Böylelikle fondöten kullanımından sonra yüzünüzdeki sizi rahatsız eden siyah lekelerden veya sivilcelerin görünmesinden de kurtulmuş olursunuz.


Fondöten sürdük, kapatıcı kullandık. Sıra şimdi geldi pudra kullanmaya. Pudra kullanılmasının sebebi cildin parlamasını engellemek için. Pudra sürerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, eğer ki kapatıcı kullandıysanız pudrayı kapatıcıya fazla değdirmeyin. Zira pudra ile kapatıcının kesiştiği yerler makyajınız bittikten sonra kırışık gözükür.

Pudra sürme işlemi de bittikten sonra yeterli miktarda allık kullanarak cilde canlılık ve ışıltılı bir görünüm kazandırabilirsiniz.
 
 
Kusursuz makyaj için bu temel işlemleri bitirdikten sonra şimdi sıra geldi anlamlı ve çekici bakışların oluşturulmasına. Size göz makyajından bahsediyorum. Göz makyajı sayesinde bakışların şiddetini, canlılığını ayarlayabilirsiniz. Göz makyajı için far, eyeliner ve maskarayı sırası ile kullanmanız gerekir.





Öncelikle far kullanımını yapmanız gerekli. Farı kaşlarınızın altına ve göz kapaklarınıza iyice sürün. Far sürme işlemi esnasında elinizin kayması sonucunda taşan far kalıntılarını ise pudra fırçası kullanarak temizleyerek dağıtın.


Far sürme işlemi bittikten sonra sıra geldi eyeliner sürmeye başlayabilirsiniz. Eyeliner kullanmak başlı başına kusursuz makyaj için olmazsa olmazlardandır. Eyeliner kullanımından sonra yüzünüzü istediğiniz gibi ciddi, sakin veya ateşli gösterebilirsiniz.

Eyeliner kullanmayı istediğiniz gibi yaptıktan sonra en son olarak maskara kullanmaya geldi sıra. Maskara sayesinde ise kirpiklerinizi istediğiniz gibi konuşturabilme şansına sahip olursunuz.

Sıra geldi kusursuz makyaj için en son işleme. Dudak makyajı işlemine Dudak makyajını en son yapmanız gerekir. Bunun için kullanmanız gerek malzemeler tabi ki ruj, dudak kalemi ve dudak parlatıcısı. Rujunuzu seçerken yaptığınız makyaj rengine uygun bir renk olmasını tercih edin.

Ruj sürme işlemi bittikten sonra hatlarının daha net belli olması için dudak kalemi ile çevresini belirgin hale getirin. Ve en son olarak da besleyici özelliği bulunan dudak parlatıcınızı da sürerek makyajınızı bitirebilirsiniz.

Bu yazımızda kusursuz makyaj için olmazsa olmazlar konusunda önemli olan başlıkları ana hatları ile işlemeye çalıştık. Yaptığınız kusursuz makyajın daha uzun süre kalıcı olmasını arzu ederseniz eğer makyaj sabitleyici sprey kullanarak makyajınızın kalma süresini uzatma şansınız da mevcut.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.