Ergenlik dönemiyle birlikte başlayan sivilceler, bu dönem bittikten sonra da ciltte yıllarca kalabiliyor.Birkaç püf nokta ile sivilcelerden kurtulmaya başlayabilirsiniz.Sivilce, özgüveni azaltan, sosyal hayatı etkileyen önemli bir sorun.Sadece ergenlikte döneminde değil, hayatın sonraki dönemlerinde de karşılaşılabiliyor.Peki ama yüzdeki, sırttaki ve vücudun diğer bölgelerindeki sivilcelerle nasıl baş etmek gerekir?

Öncelikle kullandığınız kozmetik malzemelerini iyi seçmelisiniz
Sivilceli cilde sahip olanların daha çok su bazlı kozmetikleri tercih etmesi gerekiyor. Yağlı kozmetik ürünler, gözenekleri tıkayarak, akne gelişmesine neden olmaktadır. Yağlı saç kozmetikleri; saçlarda ve alın hattında akne gelişmesine sebebiyet verebilir. Akneli cilde sahip olan kişilerin yağsız, su bazlı, non-komedojenik ibaresi bulunan kozmetik ürünleri tercih etmeleri gerekir.Sivilceli cildin nefes alamabilmesi için makyaj mümkün olduğunca az yapılmalı, gece yatmadan önce çıkarılmalıdır.

Sivilcelerinizi ellemeyin
Sivilcelerinizi sıkmak sivilcenin dağılmasını kolaylaştıracağı gibi aynı zamanda da leke kalmasına sebep olacaktır. O bölgeye elle temas halinde dahi mikrobun başka bir bölgeye yani sivilce olmayan bölgeye bulaşması çok hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Bol su için
Böylece cildin esnekliği artar, atıkların gözeneklerden çıkmasına yardımcı olur.

Akne izleri için yüz maskesi nasıl yapılır?

1-Limon suyu kullanın: Bu akne izleri için en etkili tedavilerden biridir. İhtiyacınız olan tek şey 3-4 dakika yüzünüzün sivilceli olan kısımlarına önce su ile yıkayıp uygulamak.Limonun taze sıkılmış olmasına dikkat edin. Bekletilmiş limon suyu kullanmayın.Eğer her gün bunu yaparsanız, ölü cilt hücrelerini kaldırmak ve yeni deri büyümesini teşvik etmiş olacaksınız.Alternatif olarak, bir havlu ıslatın ve cildinize yavaş ve bastırmadan uygulayabilirsiniz.Limon asidi, kuru cildi tahriş edebilir her zaman cildinize limon suyu uygulandıktan sonra bir nemlendirici kullandığınızdan emin olun.

2- Bal kullanın: Mucizevi yiyecek Bal. Sadece yemek için değil, aynı zamanda akne tedavisi için de çok etkilidir. Bal, cilt üzerindeki kızarıklık ve tahrişi azaltır. Bal izleri ve siyah noktaların kaybolmasını kolaylaştırır. Nemlendirici özelliği ile cilde yumuşaklık kazandırır. Anti bakteriyel özellikler barındırır.Yatmadan önce ve sabah önce yüzünüzü yıkayın doğrudan balı sivilceli olan yerlere pansuman yapın.

3-Kuşburnu yağı kullanın:
 Bu yağ, pürüzsüz, sağlıklı bir cilde sahip olmak için iyi bir yöntemdir.İçinde antioksidanlar olan zengin bir yağdır. Düzenli kullanıldığı takdirde sivilcelerin ve siyah noktaların azaldığını gözlerinizle görebilirsiniz. Üstelik günde bir ya da iki defa uygulamak yeter.

4- Kabartma tozu kullanın:
 Sivilce izleri ile mücadeleye yardımcı olabilecek mucizevi bir yöntemdir. Sadece bir maske olarak yüzünüze uygulamak için su ve kabartma tozunu karıştırın.. Ölü cilt hücrelerini kaldırmak ve zamanla izlerin daha az fark edilmesini sağlamak için hizmet vermektedir.

5- Hindistan cevizi yağı kullanın:
Bu yağda, E vitamini, laurik asit ve kaprilik olduğu içini sivilce ve yara izlerini azaltmak için mükemmel bir kremdir. Hindistan cevizi yağı aynı zamanda yeni çıkacak sivilceler içinde etkilidir. Günde en az bir kez, etkilenen alanlarda, tercihen 2 ila 4 kez masaj yapın.

6- Aloe Vera kullanın: Bu iyileştirici özellikleri olan bitki, kozmetik alanında iyi bilinen bir üründür. Yavaş fakat etkili bir şekilde iyileşmek için kullanılabilir, Zaman içinde akne nedeniyle piyasadan Aloe jel satın almışsınızdır. Çok etkisini de görmemişsinizdir. En iyisi Aloe bitkisi satın almak. Bulmanız zor olsa da araştırın. Aloe bitkisinden bir yaprak kırmak ve deri üzerine direk olarak jel benzeri içeriğini sürün. 30 dakika ve kuru bekletin. Bunu her gün yapmaya çalışın.

7- Bir buz küpü kullanın:
 
Buz şişliği azaltır ve damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır. Bu tedavi şekli intihaplar üzerinde çok etkilidir. Zamanla, buz da izleri ve renk değişikliği görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Bir bez içinde bir buz küpü sarın ve 10-15 dakikada bir, gün içinde ovalama yapın.

8- Aspirin ile bir maske kullanın: Bu ilaç, anti-inflamatuar özelliklerine sahiptir ve akne karşı birçok tedavisinde kullanılan salisilik asit bir form içerir. Cildi yumuşatmak ve renk değişikliğini azaltmak için aspirin maskesi kullanabilirsiniz. Sivilceleri azaltmak için yoğurt veya doğal saf Aloe Vera jeli ile 4-5 aspirin kırarak maske yapın, Yüzündeki maskeyi sürün ve 15 dakika bekletin. Kurulayın ve bir nemlendirici kullanın. Ilık su ile yıkayın ve işlem tamam.

9- Zeytin yağı kullanın:
 Zeytin yağının kalitelisini her halde başka hiçbir ülkede bulamazsınız.. Akneler içi mükemmel bir bitkidir zeytin yağı. Basittir uygulaması. Günde birkaç kez masaj yapmanız yeter.

10- E vitamini ile yağ kullanın: Bu yağ şaşırtıcı bir nemlendirici özelliğe sahiptir ve akne izleri için etkili bir tedavi yöntemidir. Cilt üzerinde 2-3 kez bir gün saf E vitamini yağı uygulayın ve 2 hafta içinde sonuçları görün.

11- Domates kullanın:
Domateste Anti exfoliating vardır ve cilt bakımı için beta-karoten gibi zengin vitaminler bulunur. Nasıl kullanılır derseniz kolay. Birkaç dilim kesin ve yaklaşık on dakika boyunca yüzünüze uygulayın. Eğer biraz daha zamanınız varsa, ayrıca domates ve salatalık suyu yapılmış mükemmel bir tonik yapabilirsiniz.

12. Ananas kullanın:
 Limon suyu ile Ananas’ı hamur haline getirin. Hamuru yüzünüze yavaşça uygulayın 10-15 dakika bekletin ve ılık suyla durulayın. Ananas, Askorbik asit ile akne lekelerinin yok olmasına yardımcı olur. Yok ben Ananası bulsam yerim diyorsanız bu da sizin bileceğiniz şey…