Ahmet Selçuk İlkan'dan Telif Hakları Tepkisi

KARAMAN Belediyesi’nin organizasyonu ile düzenlenen 'Karaman Kalesi Ramazan Etkinlikleri' programında hayranlarıyla buluşan şair ve yazar Ahmet Selçuk İlkan, telif haklarının alınmamasına tepki gösterdi. 'Mastika' şarkısını kendisinin...

Ahmet Selçuk İlkan'dan Telif Hakları Tepkisi
KARAMAN Belediyesi’nin organizasyonu ile düzenlenen 'Karaman Kalesi Ramazan Etkinlikleri' programında hayranlarıyla buluşan şair ve yazar Ahmet Selçuk İlkan, telif haklarının alınmamasına tepki gösterdi. 'Mastika' şarkısını kendisinin bestelediğini hatırlatan İlkan, ''Eğer İngilizce yazsaydım, Amerika veya Avrupa’da yayınlansaydı, oradan kazanacağım telifle hepinize Karaman’da en güzel villayı ben hediye ederdim. Çünkü yıllarca çalındı. Cebimden, alın terimden çalındı. Telif hakları yok ki doğru dürüst. Cüzdanımdan çalındı. Kalbimden çalındı. Emeğimden çalındı ama, her gün her düğünde halen çalınır" dedi.
Geçen hafta Karaman’da sahneye çıkması beklenirken, midesinden rahatsızlanarak geceyi hastanede geçiren şair ve yazar Ahmet Selçuk İlkan, 1 hafta sonra Karaman’a gelerek sahneye çıktı Kale’de hayranlarından af diledi.
Şiir dinletisinde eserlerini okuyan Ahmet Selçuk İlkan, bestelerinin çoğunu sabahçı kahvelerinde yazdığını belirterek, şöyle dedi:
"Şarkılar yazana kadar bize aittir. Ama yazdıktan sonra şüphesiz sizlerindir. Kimi zaman Cengiz Kurtoğlu’na 'İlk aşkım, liselim, sevgilim' yazdık. Kimi zaman Ümit Besen’e 'Islak Mendil'i, 'Yırtık resmini geri al sevgilim ben de kalmasın' diye yazdık" dedi.
Telif haklarına değinen Ahmet Selçuk İlkan, düğün salonlarında en çok söylenen 'Mastika' adlı şarkını kendisinin yazdığını hatırlatarak şunları söyledi:
"Şarkıların sayısı değil; Niteliği, saygısı, kalıcılığı önemli. Ama bir şarkı var ki, ah bir şarkı, bütün şarkılarımı Türkçe yazdım. Anadilimizle arı sütümüzle ne güzel yazdım. Ama şimdi birazdan dinleyeceğiniz şarkıyı, eğer İngilizce yazsaydım, Amerika’da veya Avrupa’da yayınlansaydı, oradan kazanacağım telifle hepinize Karaman’da en güzel villayı ben hediye ederdim. Çünkü yıllarca çalındı. Cebimden çalındı. Alın terimden çalındı. Telif hakları yok ki doğru dürüst. Cüzdanımdan çalındı. Kalbimden çalındı. Emeğimden çalındı. Ama, her gün her düğünde halen çalınır. Çocuklara yazdım bu şarkıyı büyükler oynuyor."


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.