T24'e konuşan Fatih Altaylı, Fuatavni'nin gazetelerin gerçek tirajlarıyla ilgili açıklamalarının doğru olduğunu söyledi.

İşte Fatih Altaylı'nın o açıklamaları;

Hakikaten çok acayipsiniz. Bu ülkede kimsede hafıza yok. Bakın ben Habertürk’ü kurar kurmaz ne yaptım. ‘Tirajlar denetlensin’ diye yıllarca yazdım. Söyledim. Habertürk’ün tirajını bağımsız denetime açtık ve açıkladık. Bizden başkası yaptırmadı. Sonunda biz de pes ettik ve vazgeçtik. Ben o dönemde ‘Bu tirajlar yalan’ diye defalarca yazdım. Kimse tınmadı. Fuat Avni yazınca mı ‘Aaaa!’ dediniz. Fuat Avni adındaki Twitter hesabının verdiği tirajlar üç aşağı beş yukarı doğru. Doğrusu yöntemlere çok hakim değilim. Dağıtım şirketleri daha iyi bilir o işleri. Ama pek çok gazetenin ithal ettiği veya satın aldığı kâğıt miktarı tirajının gerektirdiği kâğıdın 10’da biri kadar. Bazı gazeteler üniversitelerde, marketlerde, otobüslerde bedava dağıtılıyor. Ama bunlar yine de tiraj. Bazıları basmadığı gazeteyi tiraj diye yazıyor.

FUAT AVNİ NE DEMİŞTİ?

Fuat Avni geçtiğimiz hafta attığı tweetlerde “yandaş gazetelerin satışlarının açıklandığının çok altında” olduğunu yazmış Sözcü’nün tirajının ise Erdoğan’ı şok ettiğini duyurmuştu.